StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Болить плече: причини, симптоми і фактори ризику

23 лютого 2021, 22:03
Плечовий суглоб - найбільш рухливий суглоб в організмі.
Плечо_масаж_спіна
Плечовий суглоб - самий рухливий суглоб в організмі. / Pixabay

Плече має широкий і універсальний діапазон рухів. Коли щось йде не так з вашим плечем, це заважає вам вільно рухатися і може викликати сильний біль і дискомфорт.

Плече являє собою кулясте з'єднання, що складається з трьох основних кісток: плечової кістки (Довга кістка руки), ключиці (ключиці) і лопатки (також відомої як лопатка).

Ці кістки покриті шаром хряща. Є два основних суглоба. Акроміально-ключичний суглоб знаходиться між найвищою частиною лопатки і ключицею.

Плечовий суглоб складається з верхньої кулястої частини плечової кістки і зовнішнього краю лопатки. Цей суглоб також відомий як плечовий суглоб, повідомляє Healthline.

читайте такожНазвано 10 поширених причин болю в тілі без температури: коли бігти до лікаря

Плечовий суглоб - самий рухливий суглоб в організмі. Він переміщує плече вперед і назад. Це також дозволяє руці рухатися круговими рухами і рухатися вгору і від тіла.

Плечі отримують діапазон рухів від обертаючої манжети.

Манжета ротатора складається з чотирьох сухожиль. Сухожилля-це тканини, що з'єднують м'язи з кісткою. Підняти руку над головою може бути болісно або важко, якщо сухожилля або кістки навколо обертальної манжети пошкоджені або опухли.

Ви можете пошкодити плече, виконуючи фізичну працю, займаючись спортом або навіть повторюючи рухи. Деякі захворювання можуть викликати біль, що доходить до плеча. До них відносяться захворювання шийного відділу хребта (шиї), а також хвороби печінки, серця або жовчного міхура.

З віком ймовірність виникнення проблем з плечем зростає, особливо після 60 років. Це пов'язано з тим, що м'які тканини, що оточують плече, мають тенденцію до деградації з віком.

У багатьох випадках ви можете лікувати біль у плечі вдома. Однак також може знадобитися фізіотерапія, ліки або хірургічне втручання.

Ось що потрібно знати про біль у плечі, включаючи причини, діагностику, лікування та профілактику.

Що викликає біль у плечі?

Кілька факторів і умов можуть сприяти появі болю в плечі. Найбільш поширеною причиною є тендиніт обертальної манжети плеча.

Це стан, що характеризується набряканням сухожиль. Іншою частою причиною болю в плечі є синдром зіткнення, при якому обертає манжета застряє між акроміумом (частина лопатки, що покриває м'яч) і головкою плечової кістки (кулястої частиною плечової кістки).

Іноді біль в плечі виникає в результаті травми іншої ділянки тіла, зазвичай шиї або біцепса. Це називається відбитим болем. Зазначена біль зазвичай не посилюється, коли ви рухаєте плечем.

До інших причин болю в плечі відносяться:

  • артритразорванный хрящ
  • порвана ротаторна манжета
  • опухлі сумки або сухожилля
  • кісткові шпори (кісткові виступи, які розвиваються по краях кісток)
  • защемлення нерва в шиї або плечі
  • зламана кістка плеча або руки
  • заморожене плече
  • вивих плеча
  • травми через надмірне або повторюване використання
  • пошкодження спинного мозку
  • гостре серцево-судинне захворювання

Вам слід звернутися до лікаря, якщо ви відчуваєте лихоманку, нездатність поворухнути плечем, стійкі синці, жар і болючість навколо суглоба або біль, яка не проходить після декількох тижнів домашнього лікування.

Якщо біль у плечі виникла раптово і не пов'язана з травмою, негайно зателефонуйте в швидку допомогу. Це може бути ознакою серцевого нападу. Інші ознаки серцевого нападу включають:

  • утруднене дихання
  • сором в грудях
  • запаморочення
  • надмірне потовиділення
  • біль в шиї або щелепи

Які варіанти лікування болю в плечі?

Лікування буде залежати від причини і тяжкості болю в плечі. Деякі варіанти лікування включають фізіотерапію або трудотерапію, Іммобілайзер на плечі або пов'язку або хірургічне втручання.

Ваш лікар може також призначати ліки, такі як нестероїдні протизапальні препарати (НПЗП) або кортикостероїди. Кортикостероїди-це потужні протизапальні препарати, які можна приймати всередину або вводити лікарем в плече.

Якщо вам зробили операцію на плечі, дотримуйтесь уважно стежте за інструкціями по догляду.

Невеликий біль у плечі можна лікувати вдома. Обмерзання плеча протягом 15-20 хвилин три або чотири рази на день протягом декількох днів може допомогти зменшити біль. Використовуйте пакет для льоду або оберніть лід рушником, тому що прикладання льоду безпосередньо до шкіри може викликати обмороження і опік.

Може бути корисно дати плечу відпочити протягом декількох днів, перш ніж повернутися до нормальної активності, і уникати будь-яких рухів, які можуть викликати біль. Обмежте накладні витрати або діяльність.

Інші домашні методи лікування включають використання безрецептурних нестероїдних протизапальних препаратів, які допомагають зменшити біль і запалення, і стиснення цієї області еластичною пов'язкою для зменшення набряку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти