StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як не погладшати у піст: дієтолог назвала правило

8 березня 2020, 21:04оновлено 18 жовтня 2023, 14:03
Щоб не набрати зайву вагу, потрібно збалансувати раціон, зазначила лікар.
Дієтолог поділилася, що в пост 2020 не варто їсти дуже багато каші – Що їсти у піст 2020
У піст не варто їсти дуже багато каші, поділилася дієтолог / УНІАН

Щоб не погладшати у Великий піст 2020 потрібно обмежити споживання простих (швидких) вуглеводів та споживати достатню кількість білка.

Зайва вага може з'явитися через надмірне споживання продуктів з високим вмістом вуглеводів – каші, виробів з борошна, картоплі, які є основою пісного меню, наводить слова лікаря-дієтолога Анни Мельничук Obozrevatel.

За її словами, щоб не погладшати, варто збалансувати свій раціон, зокрема, не потрібно на сніданок, обід та вечерю у великій кількості їсти каші та тушкований буряк.

"Погладшати можна на кашах, хлібі, булках... Які начебто і без яєць, і без масла, і без молока, але все ж таки це біле борошно, цукор, дуже прості вуглеводи...", – сказала медик.

Мельничук додала, що у середньому на добу людині потрібно отримувати 1,2 г білка на кілограм маси тіла. Дієтолог зазначила, що тваринний білок можна замінити рослинним, і назвала його джерела.

Піст 2020 – джерела рослинного білка:

  • Сочевиця;
  • Боби;
  • Хумус;
  • Нут;
  • Спаржа.

"...якщо ви хочете збалансувати раціон, потрібно брати рослинний білок та додавати до нього тушковані овочі. Разом з цими вітамінами та мікроелементами рослинний білок краще засвоюється", – порадила лікар.

Нагадаємо, 2 березня розпочався Великий піст 2020, він закінчиться напередодні Воскресіння Господнього (Пасха) – 18 квітня. Раніше Анна Мельничук порадила в піст не їсти багато сирих овочів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти