Вибори мера Харкова: коли в місті визначатимуться із наступником Кернеса

20 січня 2021, 02:49
Розглядаються дві дати для проведення виборів харківського міського голови.
вибір
У Харкові пройдуть вибори мера / УНІАН

Через смерть Геннадія Кернеса на Харків чекають дострокові вибори. Вибори мера Харкова можуть пройти в останню неділю березня або жовтня.

Про це пише РБК-Україна. При цьому наголошується, що парламент навряд чи встигне призначити вибори харківського міського голови на березень.

Для проведення виборів у березні парламенту необхідно вже наступного пленарного тижня призначити дату голосування. Якщо цього зробити не встигнуть, вибори пройдуть у жовтні, пояснив перший заступник голови фракції Слуга народу Олександр Корнієнко.

За оцінкою політолога Володимира Фесенка, головна боротьба в Харкові розгорнеться між трьома політиками.

"Це Терехов, але йому потрібен час на розкрутку. Очевидно, що захоче взяти участь у виборах Добкін. Думаю, балотуватиметься Фельдман, тому що у нього є амбіції та виросли шанси. Адже перемогти у Кернеса було практично нереально. І відкрите питання - чи братиме участь Світлична, у якої непоганий рейтинг в області", - пояснив політолог.

читайте такожВибори мера Харкова: політолог назвав можливих кандидатів на місце Кернеса

Довідка. Михайло Добкін - колишній народний депутат України (Опозиційний блок), ексголова Харківської ОДА, а перед цим - мер Харкова.

Олександр Фельдман - український політичний і громадський діяч, бізнесмен і мільйонер. Народний депутат України IV, V, VI, VII, VIII та IX скликань. Один з найвпливовіших людей у Харкові.

Юлія Світлична - народний депутат України IX скликання, голова ХОДА 2016-2019 років, депутат Харківської обласної ради VII скликання, віце-президент Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, доктор юридичних наук, кандидат наук державного управління. Наймолодший губернатор України в 2016 році.

читайте такожФукс розповів про таємне розпорядження Кернеса на випадок його смерті

Геннадій Кернес помер - про що повідомлялося раніше:

  • Мер Харкова Геннадій Кернес помер у ніч на 17 грудня у берлінській клініці Шаріте. Про смерть політика повідомив його друг Павло Фукс. Харківський градоначальник проходив лікування від наслідків коронавірусу, що серйозно вплинули на його здоров'я.
  • Фукс розповів, що стан здоров'я Кернеса поліпшувався, але ситуація змінилася після того, як у нього відмовили нирки. За словами бізнесмена, до цього моменту вони з Кернесом регулярно спілкувалися телефоном.
  • 21 грудня в Харкові приземлився борт з тілом померлого мера міста Геннадія Кернеса.
  • Похорони Кернеса відбулися в середу, 23 грудня. У церемонії прощання з Кернесом в Харківському національному академічному театрі опери та балету, взяли участь близько 110 тисяч жителів міста.
  • Перед громадянською панахидою відбулося відспівування Кернеса в Благовіщенському кафедральному соборі.
  • Поховали Кернеса на міському кладовищі Харкова №2.
  • На даний момент виконує обов'язки мера міста секретар міськради Харкова Ігор Терехов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти