В ООН готують нову допомогу для українців: хто може розраховувати на гроші

18 вересня 2023, 10:01
В ООН очікують погіршення гуманітарної ситуації в Україні ближче до зими. І тому готують пакет допомоги як мінімум до 11 млн українців.
ООН, гроші
Очікується, що пакет допомоги від ООН повинні отримати як мінімум 11 млн українців / колаж Главред, фото УНІАН і ua.depositphotos.com

В ООН очікують, що гуманітарна ситуація в Україні серйозно погіршиться ближче до зими. Саме з цієї причини готується новий пакет грошової допомоги, який зможуть отримати 11 млн українців. Про це розповів речник Управління ООН Савіано Абреу в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Повномасштабне вторгнення Росії призвело до серйозної гуманітарної кризи. В Україні і до цього існували гуманітарні потреби, але вони не були такими величезними, як зараз. 18 мільйонів людей потребують гуманітарної допомоги. Це майже половина людей, які зараз перебувають в Україні", – сказав він.

Чиновник додав, що всі тенденції вказують на можливе загострення гуманітарної ситуації в майбутньому. На це будуть прямо впливати ракетні удари країни-терористки Росії по території України.

відео дня

"На жаль, за перші шість місяців ми спостерігали погіршення ситуації, особливо поблизу лінії фронту. Ми дійсно спостерігаємо зростання кількості російських ударів, що впливають на цивільне населення і знову руйнують життєво необхідну інфраструктуру. Якщо війна триватиме, а здається, що це саме так, потреби населення або залишаться на тому ж рівні, або зростуть", – сказав Абреу.

Яку допомогу українці отримають від ООН

  • оплата житла для ВПО;
  • сплата комунальних платежів за постраждалих внаслідок військових дій;
  • відновлення та ремонт житла на прифронтових територіях;
  • доставка продовольчих товарів;
  • підтримка служб, що займаються послугами ЖКГ;
  • збереження худоби, забезпечення її харчуванням;
  • забезпечення українців опалювальними пристроями, ковдрами та зимовим одягом.

Нагадаємо, раніше представники ПФУ розповіли, що після досягнення пенсійного віку пенсія українцям призначається навіть у тому випадку, якщо люди були змушені покинути Україну через російсько-українську війну.

Трохи пізніше міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила - до кінця воєнного стану в Україні автоматично продовжать виплату всіх допомог - і соціальних допомог, і субсидій.

Як каже чиновниця, в цей час в Україні соцдопомогу в різних розмірах отримують приблизно 6 мільйонів чоловік. Ще близько 11 мільйонів осіб, згідно з даними Пенсійного фонду, отримують пенсії.

Вас можуть зацікавити такі теми:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти