Стало відомо про відключення тепла у Донецькій області

6 березня 2021, 14:40
Нафтогаз припинив постачання газу Донецьктеплокомуненерго через борги.
Опалення, батарея
У Донецькій області відключають теплопостачання вже з 6 березня / УНІАН

Компанія Нафтогаз прийняла рішення про припинення постачання природного газу Донецьктеплокомуненерго через борги підприємства. Загальна заборгованість підприємства становить 1,5 мільярда гривень. Нафтогаз вимагав, щоб частина боргу в розмірі 303,1 мільйона гривень була сплачена до 1 березня. Внаслідок цього Донецькоблгаз змушений припинити постачання газу Донецьктеплокомуненерго, щоб не допустити збитків держави на суму 150 мільйонів гривень на місяць, повідомляє пресслужба Донецькоблгазу.

У повідомленні мова йде про те, що у зв'язку з обставинами Донецькообгаз повинен вже з суботи, 6 березня, припинити постачання палива Донецьктеплокомуненерго.

"За законодавством Донецькоблгаз з суботи, 6 березня 2021 року, зобов'язаний припинити постачання газу на об'єкти Донецьктеплокомуненерго згідно з кодексом газорозподільних систем", - вказується у повідомленні підприємства.

У Донецькоблгазі стверджують, що компанія змушена піти на відключення опалення у Донецькій області, щоб не допустити збитків держави на суму 150 мільйонів гривень на місяць.читайте такожКоли українцям "заморозять" річну ціну на газ - відповідь чиновників

У листі Нафтогазу зазначено, що загальний борг компанії Донецькотеплокомуненерго становить 1,5 мільярда гривень. Наприкінці лютого Нафтогаз вимагав сплатити частину боргу - 303,1 мільйона гривень до 1 березня.

"У разі невиконання цієї вимоги, транспортування/розподіл природного газу вашої компанії буде зупинено згідно встановленого законодавством порядку", - підкреслено в повідомленні.

Донецькоблгаз з метою врегулювання ситуації 3 березня відправляв лист главі уряду Денису Шмигалю. Вказувалося, що 176 котелень Донецьктеплокомуненерго споживають 950 тисяч кубометрів газу. Якщо постачання припиняться, компанія зазнає збитків у розмірі 335 мільйонів гривень за березень.читайте такожВ Україні назвали річний тариф на газ для населення з 1 квітня

Тарифи на газ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти