УЗ купила електроенергію за найнижчою ціною 2021 року, зекономлені кошти скерують на "Велике будівництво"

1 жовтня 2021, 13:03
УЗ купила електроенергію за найнижчою ціною 2021 року, зекономлені кошти скерують на

Укрзалізниця придбала в Енергоатому понад 4,9 млн мВт/год електроенергії, що забезпечить понад 85% річного попиту компанії. Це дозволить зекономити 4 млрд грн і спрямувати більше коштів на модернізацію мережі, заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"Середньозважена ціна за підсумком аукціону складає 1105 грн за мВт/год, це буде зафіксовано у контракті. У порівнянні з вереснем цього ж року, ціна впала майже вдвічі. Середньозважена ціна контракту – найнижча у 2021 році. І вона буде зафіксована до наступного року, без ризиків сезонних коливань", - розповів міністр.

Заключення контракту стало можливим завдяки рішенню уряду, який дозволив Енергоатому та іншим суб’єктам державної генерації продавати електроенергію Укрзалізниці на період до 3-х років за спеціальною спрощеною процедурою. Кабмін також встановив граничні ціни для аукціонів.

відео дня

"Завдяки цим рішенням Укрзалізниця зекономить щонайменше 4 млрд грн на електроенергії. Це ті кошти, які можна буде спрямувати на інфраструктурні проєкти, оновлення залізничних колій, станцій, вагонів та локомотивів", - пояснив Кубраков.

Зокрема, йдеться про електрифікацію залізниці за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Проєкт вже почали реалізовувати: електрифікували 11 км на дільниці Київ – Васильків-1 та 30 км на дільниці Черкаси – Т.Шевченка. Також триває електрифікація 6,9 км на дільниці Чорноморська — Берегова в Одеській області.

Як повідомлялось, Укрзалізниця залучить 500 млн євро на розвиток залізничного транспорту за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". За ці кошти придбають потяги Stadler для приміських електричок та планують локалізувати виробництво, збудувавши новий завод в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти