У Зеленського розповіли, як зростуть ціни у 2021 році

14 березня 2021, 18:47
За словами радника президента, українська економіка вже виходить з кризи.
Ціни на продукти
Ціни на продукти та інші товари в Україні / УНІАН

В Україні в 2021 році рівень інфляція складе близько 7% і зростання цін буде викликане, в першу чергу, ситуацією на світових ринках. Такий прогноз озвучив радник президента України Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко.

Устенко пояснив, що українська економіка, як і світова, в 2021 році виходить з кризи.

"Тому нічого дивного, що ми будемо бачити деяке збільшення інфляції. За прогнозом, закладеним до держбюджету, це близько 7%", - сказав він.

За словами Устенка, інфляція буде викликана насамперед зовнішніми причинами.

"Коли світова економіка йде на відновлення, спостерігається зростання цін по сировинній групі, це вартість транспортних, енергетичних витрат, звернемо, наприклад, увагу на вартість нафти. Другий фактор полягає в тому, що ми живемо у відкритій економіці, і зерно, яке ми виробляємо, метали, завжди можна продати за межами країни. І начебто хороший урожай, який ми очікуємо в цьому році -але ціна може бути вище за рахунок того, що попит на світовому ринку збільшується. Додайте туди транспортні витрати, витрати по промисловій групі, і ви побачите інфляцію 7%", - розповів радник президента, передає Україна 24.

читайте такожВ Україні подорожчали сигарети-чиновники назвали причину

Устенко додав, що "це нормальна інфляція", оскільки інфляція за період 2014-2016 років "склала більш ніж 100%, ціни збільшилися в два рази".

Ціни в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

  • В Україні з початку 2021 року підвищилися ціни на продукти харчування. Зокрема, зросла вартість борошна, курячих яєць, соняшникової олії, м'яса і круп. Наступне подорожчання експерти прогнозують навесні - очікується, що подорожчають зернові, м'ясо, овочі та фрукти.
  • Жителів України попередили про підвищення цін на свинину, яловичину та сало найближчим часом мінімум на 10%. Про це заявив експерт і виконавчий директор Асоціації М'ясна галузь Микола Бабенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти