Тарифи на світло злетіли майже вдвічі: міністр сказав, коли очікувати на нові підвищення

2 червня 2023, 23:23
В Україні підвищили тарифи на електроенергію. Це була вимушена міра через необхідність ремонтувати пошкоджені та знищені об'єкти енергосистеми.
Тарифи на світло злетіли майже вдвічі: міністр сказав, коли очікувати на нові підвищення
В Україні підвищили тарифи на електроенергії / Колаж: Главред, фото: УНІАН

В Україні з 1 червня майже удвічі підвищили тарифи на електроенергію і до кінця року тарифи більше не планують підвищувати. Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі телемарафон.

Тарифи на електроенергію для побутових споживачів підвищили до 2,64 грн/кВт-год. Галущенко зазначив, що подібне підвищення тарифу було вимушеним кроком через знищення та пошкодження об'єктів енергосистеми України.

Міністр вважає, що цього підвищення буде достатньо, тому про додаткові мова не йде.

відео дня

"Про це мова не йде. Ми запропонували термін дії цього рішення (останнього підвищення тарифів - Главред) до кінця року. Ми подивимося, як у нас буде проходити опалювальний сезон, але у нас є відчуття, що цього рішення буде достатньо, щоб забезпечити проходження сезону і не рухати ціни надалі", - сказав він.

Міністр також зазначив, що в Україні поки нема ризиків віялових відключень електроенергії.

Підвищення тарифу на електроенергію в Україні

Нагадаємо, раніше в Міненерго анонсували підвищення тарифів на електрику. З такою заявою виступив заступник керівника відомства Фарід Сафаров.

За словами чиновника, головна причина підвищення тарифів на світло – брак грошей для відновлення енергосистеми після ударів російських окупантів та її підготовки до зимового періоду 2023/2024 років.

До того в Україні заявили про плани підвищити для українців тарифи на газ та електроенергію. Про це йдеться в офіційному меморандумі влади країни до керівництва Міжнародного валютного фонду (МВФ).

"Ми твердо віддані реалізації своєчасної і амбітної програми реформ, спрямованих на вирішення давніх структурних проблем в енергетичному секторі, які посилилися війною", — повідомлялося в тексті.

Експерт Олександр Харченко зазначив, що підвищення тарифу призведе до того, що в середньому платити за світло доведеться 150-250 гривень.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти