Шевченко: За 7 місяців 2021 року видано понад 4,4 млрд грн іпотечних кредитів

10 вересня 2021, 17:25
Лише за січень-липень поточного року обсяги нового кредитування зросли в 2,3 рази за кількістю договорів.
Шевченко: За 7 місяців 2021 року видано понад 4,4 млрд грн іпотечних кредитів

Рівень іпотечного кредитування повертається до показників 2018 року, що свідчить про одужання економіки від коронакризи. Актуальну статистику щодо іпотеки виклав у Facebook голова Національного банку України Кирило Шевченко.

"Іпотека набирає обертів: за перші сім місяців року обсяг нових іпотечних кредитів перевищив 4,4 млрд грн. Зокрема, у липні банки видали 974 іпотечні кредити на загальну суму 773,2 млн грн", - повідомив Шевченко.

За даними Нацбанку, лише за січень-липень поточного року обсяги нового кредитування зросли в 2,3 рази за кількістю договорів та у понад 3 рази у грошовому вимірі (порівняно з відповідним періодом минулого року).

відео дня

Ставки по іпотечних кредитах знижуються, але не настільки суттєво. З початку 2021-го середньозважена ефективна ставка іпотечного кредиту на вторинному ринку (що складає понад 90% всіх угод) знизилась на 0,6 відсоткових пункти до 13,4%, на первинному – на 0,1 відсоткових пункти до 16,8%.

"Тішить, що все більше банківських установ приділяє увагу цьому сегменту кредитування. Так, у липні нові іпотечні кредити видав вже 21 банк, це рекордна кількість учасників ринку з грудня 2018 року, відколи НБУ почав опитувати банківську спільноту з цього питання", - додав голова Нацбанку.

Нагадаємо, раніше Кирило Шевченко заявляв, що Нацбанк вітає легалізацію криптовалютних бірж і розглядає можливість випуску власних цифрових грошей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти