Названі найбільші компанії-платники податків в Україні в 2020 році

15 березня 2021, 18:47
Лідерами стали "Нафтогаз", "Укрнафта" і "Метінвест".
податок, Гроші, Україна

За підсумками минулого року Україна, незважаючи на коронакризу, виконала план наповнення бюджету податками завдяки великим платникам податків, повідомляє 24 канал. У топ найбільших платників податків потрапили "Нафтогаз", "Укрнафта" і "Метінвест".

Так, першу позицію займає НАК "Нафтогаз України", який у 2020 році сплатив до бюджету 101,9 мільярда гривень (плюс майже 40 мільярдів у вигляді виплати дивідендів).

На другій позиції - "Укрнафта", яка сплатила до держбюджету 48,2 мільярда гривень.

відео дня

Серед лідерів також група компаній "Метінвест", яка перерахувала до держбюджету 22,1 мільярда гривень. Найбільша виплата із загальної суми відрахувань - податок на прибуток у сумі понад 5,2 мільярда гривень. Стільки ж було сплачено за єдиний соціальний внесок (його виплати зросли на 18% проти позаминулого року).

Крім того, підприємства "Метінвесту" в 2020 році перерахували до бюджетів 4,7 мільярда гривень прибуткового податку, це на 17% більше показників 2019 року. Джерелами наповнення державного та місцевих бюджетів у 2020 році стали плата за користування надрами у розмірі 2,2 мільярда гривень, екологічний податок – 789 мільйонів гривень та плата за землю – 713 мільйонів гривень.

Нагадаємо, в Україні налічується понад 1600 великих платників податків, тобто компаній, які платять до бюджету понад 1,5 млн євро на рік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти