Мінімальну пенсію піднімуть до 7800: Шмигаль розповів, кого з українців торкнеться

26 грудня 2021, 10:40оновлено 26 грудня 2021, 11:53
За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, з 1 січня наступного року мінімальна пенсійна виплата буде встановлено на рівні не менше 7,8 тисячі гривень.
Гроші, пенсія
Шмигаль розповів, кого з українців торкнеться підвищення пенсії / УНІАН

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, кому держава підвищить мінімальну пенсію вже на початку 2022 року. Таку інформацію він озвучив в рамках "Години запитань уряду" у Верховній Раді.

За словами Шмигаля, з 1 січня наступного року мінімальна пенсійна виплата на рівні не менше 7,8 тисячі гривень встановлюється кожному з непрацездатних батьків, дружині (чоловікові) військовослужбовців, які загинули в зоні проведення АТО/ООС.

При цьому він підкреслив, що підвищену пенсійну допомогу з наступного року отримають більше двох тисяч осіб, чиї родичі загинули за Україну, захищаючи мир і спокій українських будинків. До того ж, адресна допомога до пенсії надаватиметься їм незалежно від того, чи отримують такі виплати інші члени сім'ї.

відео дня

Крім того, Шмигаль заявив, що обов'язком держави є захист людей, чиї рідні загинули, захищаючи незалежність і суверенітет України.

читайте такожУкраїнцям підвищили пенсії: кому і на скільки підняли виплати

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 5 лютого 2021 року Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроект №3623, відповідно до якого в Україні запускається повноцінна робота електронних трудових книжок. Закон спрощує доступ до інформації про трудовий стаж, а це означає, що пенсії будуть нараховуватися автоматично.

9 лютого прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував запуск накопичувальної пенсійної системи в Україні вже цього року. За його словами, це забезпечення гідної пенсії та інвестиція в економіку.

Економіст і фінансовий аналітик Олексій Кущ заявив, що вважає таку ідею несвоєчасною. На його думку, накопичувальну систему потрібно вводити на етапі початку економічного зростання, а не в розпал кризи в економіці.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти