Експерт: внутрішні перельоти по 300 грн - наочний ефект "Великого будівництва"

9 серпня 2021, 14:26
В рамках програми відновлення регіональних аеропортів регулярні авіарейси вже відкриті між Києвом, Чернівцями, Ужгородом і Кривим Рогом.
Експерт: внутрішні перельоти по 300 грн - наочний ефект

Заповнюваність внутрішніх авіарейсів Київ-регіони становить 100%. Активізація внутрішніх авіаперевезень пов'язана з реалізацією програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", в ході якої розвивають мережу регіональних аеропортів. Про це у Facebook написав голова Інституту публічної політики та консалтингу Сергій Биков.

"Якість життя складно поміряти і порахувати, але ми всі її відчуваємо. І одна зі складових цієї якості - свобода. Свобода обирати, свобода переміщатися. До хороших доріг ми починаємо обережно звикати. Наступний крок - небо, куди теж дісталося "Велике будівництво", - пише Биков.

Він нагадав про нещодавнє відкриття злітно-посадкової смуги в міжнародному аеропорту "Одеса". Ця ЗПС стала першою, побудованою в Україні з 2012 року.

відео дня

В рамках програми відновлення регіональних аеропортів регулярні авіарейси вже відкриті між Києвом, Чернівцями, Ужгородом і Кривим Рогом. Також, за даними експерта, незабаром розпочнеться відновлення аеропортів Вінниці, Полтави, Дніпра, Рівного, Херсона, Кривого Рогу, Житомира та Ужгорода.

"Перше завдання - налагодити регулярне сполучення зі столицею, друге - запустити міжнародні авіарейси з регіональних аеропортів", - зазначив політолог.

На думку експерта, розвиток регіональної мережі аеропортів неминуче призведе до зниження цін на квитки, оскільки авіакомпанії конкуруватимуть між собою за клієнтів і пропонуватимуть акції та знижки.

Як приклад він наводить пропозицію компанії WINDROSE – квитки на День незалежності на внутрішні рейси за 300 гривень: "Можна злітати до Києва подивитися парад або концерт. Або навпаки, на пару днів махнути на море або в гори. Головне, що вибір є!".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти