Ціни на газ у січні піднялися: скільки українцям доведеться витрачати на "блакитне паливо"

2 січня 2022, 11:25
В Україні більшість постачальників як і раніше відмовляються від місячних планів, залишивши тільки річну пропозицію, яка діє до 30 Квітня 2022 року.
газ
Скільки українцям доведеться витрачати на "блакитне паливо" / ua.depositphotos.com

В Україні, де з 1 січня набули чинності нові тарифи на розподіл і доставку газу, газопостачальні компанії оприлюднили місячні тарифи на газ для населення в січні 2022 року.

Однак більшість постачальників як і раніше відмовляються від місячних планів, залишивши тільки річну пропозицію, яка діє до 30 Квітня 2022 року. Наприклад, місячні ціни, які компанії пропонують на січень, досягають 60 гривень за кубометр. "ТАС енергія країни" пропонує газ по 57,5 гривень за кубометр, (у грудні та листопаді 2021 року — 38,35 гривень, у жовтні — 30,06 гривень, у вересні 20,96 гривень за кубометр).

Однак на ринку є більш вигідні пропозиції. Зокрема "Галнафтогаз" зберіг місячний тариф на січень на рівні 7,99 гривень за кубометр.

відео дня

Більшість постачальників відмовилися від місячних тарифів, залишивши тільки річну пропозицію. Зокрема, це стосується компаній під брендом "Твій Газзбут", на які припадає більша частина ринку. Не пропонує місячний тариф і "Нафтогаз України".

читайте такожВ Україні злетять ціни на газ: постачальники опублікували нові тарифи на січень

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Україні в січні 2022 року тарифи на газ для населення майже не зміняться. Це пов'язано з тим, що до кінця квітня діятимуть поточні річні базові пропозиції.

На січень тариф знизив тільки один постачальник - Херсонська обласна енергопостачальна компанія (з 13,5 до 9,98 грн),

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти