Кредитна "бульбашка" лопне: аналітик напророкував світу новий фінансовий крах

13 березня 2020, 03:01
Джессі Коломбо свого часу передбачив кризу 2008 року.
коронавірус, фінансова криза
Одним з найнебезпечніших аналітик вважає кредитний "міхур" Китаю / Фото pixabay.com

Китайський коронавірус COVID-19, про пандемію якого заявили у ВООЗ, може стати спусковим гачком для старту нової фінансової кризи. Такий невтішний прогноз зробив економічний аналітик Джессі Коломбо, який раніше передрік кризу 2008 року.

За його словами, економіка вже давно йде до рецесії, а на світових ринках вже назріли нові "бульбашки", які можуть лопнути в будь-який момент, пише The Independent. Коломбо стверджує, що ще влітку минулого року він знайшов "бульбашки" на понад 20 ринках європейської нерухомості, американських цінних паперів, кредитів, стартапів, корпоративних боргів.

За останні 12 років ці ринки сприяли відновленню економіки, проте зараз вони все ближче до дефолту. Одним з найбільш небезпечних аналітик вважає кредитну "бульбашку" Китаю.

відео дня

Коломбо також прогнозує, що чергова фінансова криза може виявитися серйознішою за попередню. За його словами, справа в тому, що з часів фінансової кризи 2008 року загальний обсяг боргових зобов'язань в різних сегментах економіки зріс на 100 трлн доларів.

читайте такожУкраїну може чекати повний крах вже за два тижні

Тим часом Естонія днями вже заявила, що в країні почалася економічна криза. За словами міністра фінансів Мартіна Хельме, ситуація погіршилася в останні кілька місяців.

"Такого різкого падіння не було з 2008 року. І це матиме наслідки в реальному житті. Баланси підприємств різко скоротяться, а банки почнуть відкликати кредити або вимагати додаткове забезпечення. Підприємства, які фінансують себе випуском облігацій, більше не зможуть це робити", - цитує міністра ERR.

При цьому Хельме вважає, що західні країни опинилися в значно складнішій ситуації, ніж під час кризи 2008 року.

Нагадаємо, через пандемію коронавірусу президент США Дональд Трамп заборонив в'їзд на територію країни з усіх країн Європи, крім Великої Британії. Обмеження почнуть діяти з 13 березня і триватимуть упродовж 30 днів. На тлі рішення глави Білого дому в четвер, 12 березня, впали світові фондові біржі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти