Карабах припиняє існування: "влада" республіки підписала указ

28 вересня 2023, 11:31
Будуть розпущені всі державні установи та організації, які перебувають у їхньому відомчому підпорядкуванні.
Карабах припиняє існування: 'влада' республіки підписала указ
Карабах припинить існування / колаж: Главред, фото: Вікіпедія, скріншот: Euronews

Так званий "глава" Карабаху Самвел Шахраманян підписав указ про припинення існування невизнаної республіки від 1 січня 2024 року.

"Sputnik Армения" повідомив у Telegram із посиланням на заяву Інфоштабу Карабаху. Зазначається, що будуть розпущені всі державні установи та організації, які перебувають у їхньому відомчому підпорядкуванні.

"Рішення прийнято, виходячи із ситуації, що склалася після 19 вересня 2023 року", - йдеться у повідомленні.

відео дня

Своєю чергою, карабахське населення, зокрема за межами республіки, після ознайомлення з умовами реінтеграції, представленими Азербайджаном, має право прийняти самостійне рішення про можливість перебування у Карабаху.

Ситуація в Карабаху

Нагадаємо, що 19 вересня у Єревані спалахнули антиросійські протести на тлі загострення в Карабаху. Учасники мітингу вигукують антиросійські гасла, вимагаючи відповідальності для Путіна за розв'язану війну проти України.

Азербайджан повернув Карабах і відновив суверенітет, у Вірменії - протести. Антитерористична операція у Карабахському регіоні тривала всього добу, у результаті збройні формування, підтримувані Вірменією, капітулювали.

Міноборони РФ заявило, що у Карабасі вбили російських "миротворців". Автомобіль "спостерігачів" обстріляли зі стрілецької зброї. Представники слідчих органів РФ і Азербайджану працюють на місці події.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти