Угорщина догралась: через політику Орбана в ЄС можливий бойкот

29 серпня 2024, 22:48
842
Вже декілька європейських лідерів готові бойкотувати саміти, що відбудуться у листопаді.
Орбан, Евросоюз
Європейським лідерам вривається терпець через дії Орбана / Колаж: Главред, фото: European Commission, Orbán Viktor

Лідери принаймні декількох країн ЄС розглядають можливість влаштувати бойкот самітам ЄС та Європейської політичної спільноти в Будапешті. Причиною таких роздумів стали дії угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана.

Як повідомляє VSquare з посиланням на неназваних європейських дипломатів, у столицях країн-членів Євросоюзу спостерігають за наступними кроками Орбана, щоб ухвалити рішення щодо участі в самітах Євросоюзу і політичної спільноти ЄС.

Видання припускає, що серед членів союзу, які можуть влаштувати бойкот є нордичні країни, країни Балтії, які вже зменшили представництво на подібних заходах під час угорського головування в Раді Євросоюзу.

відео дня

"Є також припущення, що Польща і навіть Чехія можуть бойкотувати принаймні неформальний саміт ЄС", – йдеться в статті.

Остаточне рішення, за припущенням джерел видання, буде прийматися країнами на основі подальших дій і рішень Орбана в контексті України та країни-агресора Росії, зокрема щодо самопроголошеної "мирної місії".

Що таке VSquare?

VSquare - регіональне видання, що публікує розслідування міжнародній англомовній аудиторії, що створене навесні 2017 року групою незалежних журналістів-розслідувачів із чотирьох країн Вишеградської групи, йдеться в описі на сайті.

Реакція Євросоюзу на політику Віктора Орбана

Нагадаємо, у липні Єврокомісія озвучила санкції проти премʼєра Угорщини Віктора Орбана, який, уже головуючи у Раді Європи, здійснив низку вояжів у Росію та Китай.

Напередодні високий представник Європейського союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель різко розкритикував як так звану мирну місію прем'єр-міністра Угорщини.

Раніше повідомлялося, що Міністри закордонних справ країн Європейського союзу можуть продемонструвати своє невдоволення неузгодженою зовнішньополітичною діяльністю Віктора Орбана шляхом ігнорування саміту очільників МЗС.
Читайте також про політику Угорщини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти