У США стурбовані нарощуванням російських військ біля кордону України

31 березня 2021, 22:07оновлено 1 квітня 2021, 01:22
У США стурбовані нарощуванням військ Росії біля кордону України.
Військові, кордон
РФ нарощує війська поблизу кордону України / Reuters

США серйозно стурбовані нарощуванням російських військ поблизу кордону України.

Як заявив чиновник американського оборонного відомства, дії можна було б пояснити навчанням, але Росія про це не повідомляла.

При цьому видання New York Times повідомляє, що Росія відчуває адміністрацію Байдена.

Як пише видання, деякі вважають, що Кремль "брязкає зброєю", але не прагне відновлювати свій наступ. А інші думають, що наступ Володимира Путіна обумовлений бажанням "випробувати" терпіння адміністрації Джо Байдена.

Також Державний департамент США розкритикував Росію через збройну агресію проти України на тимчасово окупованих територіях. Там підкреслили, що країна-агресор окупувала Крим і воює на Донбасі.

читайте такожЗагострення до літа: чому Росія стягує танки і військових на Донбас

Зазначимо, сьогодні під час переговорів у ТКГ щодо Донбасу, Росія відмовилася підтвердити свою прихильність угоді про припинення вогню на сході України.

Водночас українська сторона вважає "критично важливим" повернення до повного дотримання режиму "тиші" на Донбасі та посилення контролю за його виконанням.

Повномасштабний конфлікт між Росією і Україною - про що раніше писав Главред:

  • Росія сьогодні не готова до масштабних військових дій ні фінансово, ні економічно, ні у військовому плані. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.
  • Віце-прем'єр-міністр і міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков оцінив шанси повномасштабного вторгнення Росії в Україну. За його словами, це неможливо, тому що Росія не готова до цього економічно.
  • Радник глави української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Олексій Арестович заявив, що якщо бойовики "ДНР" і "ЛНР" підуть штурмом на бійців Операції б'єднаних сил на Донбасі без підтримки Росії, то будуть просто знищені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти