Жданов назвав головну причину, чому Путін не піде війною на Україну

18 березня 2021, 11:06оновлено 18 березня 2021, 11:55
Ситуація зі Збройними силами в Росії не найкраща. У країні згорнули або призупинили всі військові програми через відсутність грошей.
Росія, військові
У Росії немає грошей, щоби воювати / Reuters

Росія сьогодні не готова до масштабних військови дій ані фінансово, ані економічно, ані у військовому плані. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов, коментуючи можливість широкомасштабного наступу на Україну.

За його словами, на сьогоднішній день в РФ згорнуті або припинені всі військові програми. Причина - немає грошей, передає Obozrevatel.

"Якщо віцепрем'єр уряду Росії з ВПК на брифінгу офіційно заявляє: ми припиняємо покупку танків Т-90 для Збройних сил Росії через їхню дорожнечу, то це вже серйозно", - зазначив Жданов.

За словами експерта, у російської армії проблема з укомплектованістю.

"У зв'язку з військовими конфліктами в російських військах почався великий відтік контрактників. Плюс контрактники пішли на кращі умови в Росгвардію - там вище зарплата, там більше коефіцієнти. У них воєнкоми влаштовують облави біля метро і гуртожитків. Тому зі збройними силами у них не зовсім добре", - зазначив Жданов.

Експерт додав, що навчання Кавказ-2020 показали, що теоретично Росія могла б мобілізувати 180 тисяч військових, але це на всій європейській частині Росії та чисто це теоретично.

Жданов назвав найголовнішу політичну причину, чому варто скептично ставитися до того, що Путін піде війною на Україну.

"Справа в тому, що Путін малює образ миротворця (...) Якщо глава Євросоюзу приїжджає на Донбас і на фінальному брифінгу з нашим президентом каже: "Так, ми розуміємо, що Росія – сторона конфлікту", то в Європарламенті і в Єврокомісії скажуть: "Вибачте, Росія почала конфронтацію на сході України". Росія. Путін поламає всі свої схеми, весь образ миротворця полетить в тартарари, всі його зусилля будуть помножені на нуль", - резюмував експерт.

читайте такожЕксперт назвав умову закінчення війни на Донбасі

Повномасштабний конфлікт між Росією та Україною - прогнози:

  • Віцепрем'єр-міністр і міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков оцінив шанси повномасштабного вторгнення Росії в Україну. За його словами, це неможливо, тому що Росія не готова до цього економічно.
  • Російський політолог Дмитро Орєшкін висловив думку, що президент РФ Путін не нападе на Україну, бо йому нічим воювати.
  • Радник глави української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Олексій Арестович заявив, що якщо бойовики "ДНР " і "ЛНР" підуть штурмом на бійців Операції об'єднаних сил на Донбасі без підтримки Росії, то будуть просто знищені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти