У Росії розповіли про плани щодо Нагірного Карабаху

4 жовтня 2020, 18:57
У Москві заявили, що у Нагірному Карабасі потрібно якомога швидше встановити режим припинення вогню.
МЗС Росії
Вірменія і Азербайджан повинні якомога швидше припинити вогонь в районі Нагірного Карабаху - МЗС РФ / пресслужба "Єдиної Росії"

Офіційна Москва готова надати допомогу Вірменії та Азербайджану у врегулюванні конфлікту в районі Нагірного Карабаху на основі домовленостей Мінської групи ОБСЄ і відповідно до прийнятої спільно з США і Францією заяви.

Про це заявили у Міністерстві закордонних справ РФ, повідомляє РИА Новости.

У повідомленні йдеться про те, що глава МЗС Росії Сергій Лавров провів телефонні перемовини зі своїм вірменським колегою Зограбом Мнацаканяном з питання конфлікту у Нагірному Карабасі. Сторони дійшли висновку, що в зоні збройного протистояння Вірменії та Азербайджану потрібно якомога швидше встановити перемир'я.

Москва готова надати допомогу Єревану і Баку у поверненні до перемовин у дипломатичному форматі під патронатом країн-гарантів врегулювання конфлікту. Дискусія повинна йти на базі раніше оприлюдненої Вашингтоном, Москвою і Парижем спільної заяви.читайте такожВійна Туреччини за Азербайджан: у Росії попередили Анкару про наслідки

"З російського боку виражена заклопотаність у зв'язку із зростанням жертв серед мирного населення. Наголошено на необхідності якнайшвидшого припинення вогню. Підтверджена готовність сприяти сторонам у поверненні процесу нагірно-карабахського врегулювання в політико-дипломатичне русло під егідою співголів Мінської групи ОБСЄ відповідно до спільної заяви президентів Росії, США і Франції", - підкреслили у МЗС РФ.

Конфлікт у Нагірному Карабасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти