У МЗС Британії отруєння Навального порівняли з гангстерами

6 вересня 2020, 20:05
У Лондоні вважають Росію винною в інциденті з опозиціонером.
Навальний
У Лондоні не вважають отруєння Навального внутрішньою справою Росії / Reuters

Глава МЗС Великобританії Домінік Рааб не сумнівається, що влада Росії причетні до отруєння російського політика Олексія Навального , оскільки така версія є максимально правдоподібною.

"Я думаю, що складно прийти до якогось альтернативного пояснення, з огляду на попередню російську державну практику використання такої речовини в Солсбері, з огляду на труднощі отримання, зберігання і вже тим більше використання Новачка, адже це дуже небезпечна субстанція" - сказав Рааб в ефірі ВВС .

На думку британського дипломата, необхідно провести розслідування за підтримки Організації з заборони хімічної зброї. До слідства, підкреслив Рааб, обов'язково потрібно залучити Кремль.

Міністр підкреслив, що використання речовини групи Новачок не може вважатися внутрішньою справою країни, тому весь світ ретельно стежитиме за результатами розслідування.

"Використання хімічної зброї в такому контексті - це чистої води гангстеризм, а у Росії є міжнародні зобов'язання не використовувати подібні речовини", - додав Рааб.

читайте такожМосква жорстко відповіла Берліну по ситуації з Навальним

Отруєння Навального:

20 серпня російський опозиціонер Олексій Навальний відчув себе погано під час авіаперельоту. Літак екстрено посадили в Омську, політика госпіталізували і підключили до апарату ШВЛ. Він впав у кому .

22 серпня Навального привезли до Берліна для лікування в клініці Шаріте. Лікарі оцінюють стан пацієнта як стабільний.

глава МЗС Німеччини Хайко Маас заявив, що є "багато ознак" причетність Росії до отруєння Олексія Навального, і тепер все залежить від Москви.

глава МЗС Німеччини Хайко Маас заявив, що є "багато ознак" причетність Росії до отруєння Олексія Навального, і тепер все залежить від Москви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти