У Кремлі допустили перемовини з Алієвим і Ердоганом щодо Карабаху

5 жовтня 2020, 14:23
167
Путін не проводив телефонних перемовин з лідерами Азербайджану і Туреччини.
Пісок
Путін за необхідності проведе перемовини з Алієвим і Ердоганом - Пєсков / Reuters

Кремль веде постійний діалог з Азербайджаном і Туреччиною щодо ситуації у Нагірному Карабасі. Володимир Путін може провести телефонні перемовини з президентами Ільхамом Алієвим і Реджепом Ердоганом.

Про це заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС.

Журналісти акцентували увагу на тому, що президент Путін провів декілька телефонних розмов з прем'єрміністром Ніколом Пашиняном, проте не проводив перемовин з президентом Туреччини Ердоганом і президентом Азербайджану Алієвим.

У відповідь на це питання Пєсков заявив, що така ситуація склалася через "доцільність" перемовин і специфіку робочих графіків глав держав.

За його словами, перемовини з Туреччиною і Азербайджаном проходять на високому рівні – їх проводить міністр закордонних справ Сергій Лавров.

"Глава МЗС РФ (Сергій) Лавров знаходиться в постійному контакті зі своїми колегами з Азербайджану і Туреччини. Російсько-турецький і російсько-азербайджанський діалог, як і російсько-вірменський діалог по темі карабаського конфлікту здійснюється на високому рівні і на постійній основі", - запевнив Пєсков.читайте такожВійна Туреччини за Азербайджан: у Росії попередили Анкару про наслідки

Також він підкреслив, що якщо буде така необхідність, Путін проведе телефонні перемовини щодо ситуації у Нагірному Карабасі з Ільхамом Алієвим і Реджепом Ердоганом.

Конфлікт у Нагірному Карабасі

  • Збройне протистояння між Азербайджаном і Вірменією в районі Нагірного Карабаху загострилося вранці, 27 вересня. Єреван і Баку звинуватили один одного в порушенні режиму припинення вогню, після чого в районі невизнаної НКР відновилися масштабні бойові дії.
  • На боці Азербайджану виступила Туреччина. У Анкарі назвали Вірменію агресором, а президент Реджеп Ердоган закликав Єреван вивести свої війська з Нагірного Карабаху.
  • Росія закликала сторони до мирних перемовин. У Москві висловили готовність посприяти Баку і Єревану у реалізації такого процесу на базі Мінської групи ОБСЄ, до якої входять США і Франція як гаранти врегулювання конфлікту у Нагірному Карабасі.
  • У Ердогана не виключили, що війська Туреччини можуть взяти участь в азербайджано-вірменському конфлікті у Нагірному Карабасі.
  • Лідер невизнаної НКР Араік Арутюнян 5 жовтня виступив із заявою, згідно з якою сили невизнаної республіки мають намір перемістити бойові дії вглиб території Азербайджану. Причиною такого рішення назвали обстріл Степанакерта азербайджанською стороною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти