У Чехії пасажирський поїзд зіткнувся з вантажним: 4 жертви і десятки поранених

6 червня 2024, 08:59оновлено 6 червня, 10:14
257
У нічному експресі перебувало близько 300 осіб. Поїзд прямував із Праги до Кошице, а далі - в український Чоп.
Зіткнення поїздів у Чехії
У Чехії зіткнулися два потяги / Колаж: Главред, фото: скріншот

У чеському місті Пардубіце сталася серйозна аварія. Нічний експрес, який прямував в Україну, зіткнувся з товарним поїздом, що їхав у зворотному напрямку. Загинули четверо пасажирів, ще понад двадцять осіб дістали травми, серед них є й діти.

Як повідомляють місцеві видання iDNES.cz і iROZHLAS, рейс RegioJet 1021 слідував із Праги до Кошице, а далі - в український Чоп. В експресі перебувало близько 300 осіб.

Вантажний поїзд ČD Cargo слідував у протилежному напрямку і мав 21 вагон і довжину понад півкілометра.

відео дня

Потяги зіткнулися 5 червня близько 22:49 неподалік від станції "Пардубіце-центрум". Перший вагон нічного експреса повністю зруйнований.

Перший вагон поїзда зруйновано
Перший вагон поїзда зруйнований / скріншот
До рятувальної операції залучали вертоліт
До рятувальної операції залучали гелікоптер / скріншот

Рятувальна операція тривала кілька годин. Були задіяні вертольоти, професійні та добровільні пожежники, рятувальники.

Губернатор Пардубицького району Мартін Нетоліцький заявив, що ситуація ускладнюється тим, що у вантажному поїзді перевозилася небезпечна речовина - карбід кальцію.

Прессекретар пожежників залізничної адміністрації Мартін Кавка повідомив про "двох загиблих і десятки постраждалих, деякі з яких перебувають у важкому стані".

Прессекретар рятувальної служби Пардубіце Олена Кісіала, повідомила, що внаслідок зіткнення загинули чотири людини.

Чи є постраждалі серед українців

Укрзалізниця повідомляє, що серед загиблих в аварії поїзда у Чехії немає пасажирів причіпних вагонів, які їхали Чоп.

"Вночі поїзд Прага - Кошице (оператор - чеська приватна компанія RegioJet) на території Чехії зіткнувся з вантажним поїздом. За попередньою інформацією, є загиблі та постраждалі. При цьому причіпні вагони, у яких прямують пасажири RejioJet до Чопа, знаходяться всередині поїзда та, за попередньою інформацією, загиблих чи серйозно постраждалих серед пасажирів до Чопа немає", - повідомила прес-служба Укрзалізниці в Telegram.

Укрзалізниця зазначає, що тримає контакт із чеським оператором для максимальної допомоги пасажирам із наступними пересадками.

Також прогнозується затримка поїзда RegioJet Прага − Перемишль, з якого більшість пасажирів пересідають на потяги в Україну. Попри форс-мажор на чеській території, Укрзалізниця працює над організацією перевезення пасажирів затриманих потягів до місць призначення. Слідкуйте за офіційними каналами Укрзалізниці", – йдеться у повідомленні.

Що таке "Укрзалізниця"

Акціонерне товариство "Українська залізниця" (АТ "Укрзалізниця", Укрзалізниця) — національний перевізник вантажів та пасажирів, пише Вікіпедія.

Де-факто є державним підприємством-монополістом у сфері залізничних перевезень.

Компанія забезпечує майже 82 % вантажних і 36 % пасажирських перевезень, здійснюваних всіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись лише залізницям Китаю, Росії та Індії.

"Укрзалізниця" — акціонерне товариство, 100 % акцій якого належать державі. Компанія входить до переліку держпідприємств, які не підлягають приватизації.

Як повідомляв Главред, наприкінці квітня в Броварах сталася моторошна аварія. П'яний голова Броварської РДА Володимир Майбоженко був за кермом своєї машини і вилетів з дороги прямо в натовп. Кількість алкоголю в його крові перевищувала норму в 11 з половиною разів.

Нагадаємо, українська модель Анна Краєвська (родом з Одеси) і діджей із Косово Хісні Кестай загинули 31 березня на трасі Турин - Аоста в автокатастрофі.

Автомобіль Ferrari GT C4 їхав зі швидкістю близько 200 кілометрів на годину. Водій не впорався з керуванням на мокрій дорозі та врізався в огорожу зліва. Авто спалахнуло і розірвалося на частини. Почалася пожежа, тіла сильно обгоріли, проводилася експертиза ДНК.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти