У Вірменії допустили військову перемогу Азербайджану у Нагірному Карабасі

19 жовтня 2020, 09:00
За словами президента Вірменії Саркісяна, є тільки один спосіб вирішити конфлікт у Нагірному Карабасі.
Нагірний Карабах
У Нагірному Карабасі триває військовий конфлікт Азербайджану і Вірменії / Reuters

Часткове або повне встановлення контролю над Нагірним Карабахом не призведе до завершення вірмено-азербайджанського конфлікту. У Вірменії будуть вважати, що стався ще один геноцид вірменського народу. Тому перемовини є єдиним способом вирішення військової конфронтації.

Про це заявив президент Вірменії Армен Саркісян у інтерв'ю російському виданню Коммерсант.

За його словами, перемовини - єдиний спосіб врегулювання конфлікту. Якщо Баку вдасться здобути перемогу у Нагірному Карабасі, її не сприйме вірменський народ. Отже, сторонам потрібно домовлятися про врегулювання конфлікту мирним шляхом.

"Під час пошуку вирішення карабаської проблеми немає реальної альтернативи мирним перемовинам. Якщо навіть Азербайджану вдасться, припустимо, виграти якусь частину війни або захопити території, все одно цим не закінчиться. Продовжиться війна розумів, війна історій, війна людських емоцій. У Вірменії люди вважатимуть, що це ще один геноцид. Війна не закінчиться. Тому є тільки один шлях, коли всі сторони домовляються про те, як жити далі", - стверджує Саркісян.

Також він підкреслив, що Мінська група ОБСЄ, до складу якої входять країни-гаранти вирішення збройного конфлікту Баку і Єревану у Нагірному Карабасі – США, Франція і Росія – доклала досить багато зусиль для вирішення питань в регіоні.читайте також"Вірменія ніколи не побачить Карабах": Алієв зробив несподівану заяву про перемир'я

Конфлікт у Нагірному Карабасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти