Тихановська дорікнула Путіна за підтримку диктатора

15 вересня 2020, 23:37оновлено 16 вересня 2020, 00:20
Лідер опозиції підкреслила, що глава Кремля не зрозумів білоруський народ.
тихановская
Тихановська шкодує , що Путін підтримав диктатора / Reuters

Опозиційний кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановская висловила жаль від імені всього білоруського народу у зв'язку з тим, що президент РФ Володимир Путін підтримав "диктатора" Олександра Лукашенка.

"Нам, білоруському народу, дуже шкода, що пан Путін у цій ситуації підтримав диктатора, а не білоруський народ. Він же бачить, що відбувається в Білорусі — що нас більшість, що ми не хочемо більше жити з цією владою. Ми прокинулися, і ми хочемо самі вирішувати, як нам жити далі. Ми, білоруський народ, це вважаємо неприйнятним", - цитує її Голос Америки.

Тихановська критикою на адресу Путіна відреагувала на намір Кремля виділити режиму Лукашенка кредит на суму в 1,5 мільярда доларів. За її словами, екс-президента в країні лідером вже не вважають, оскільки він втратив легітимність.

"Люди не сприймають його як президента Республіки Білорусь. Це дає нам підстави говорити про те, що всі його угоди, всі переговори, які зараз були проведені, вони будуть переглянуті в майбутньому після нових чесних виборів, коли до влади прийде новий президент", — додала вона.

читайте такожОпозиція Білорусі сподівається отримати від ЄС кругленьку суму

  • Володимир Путін у Сочі зустрівся з президентом Білорусі Олександром Лукашенком. За підсумками зустрічі російський президент заявив, що Росія надасть Білорусі кредит в 1,5 млрд доларів.

  • 14 вересня в ОЛЕКСАНДР Лукашенко полетів до Росії на переговори з Володимиром Путіним, які пройдуть у форматі тет-а-тет.

  • 13 Вересня Bloomberg з посиланням на п'ять близьких до Кремля джерел на умовах анонімності повідомило, що Володимир Путін не вірить в те, що протестувальники змістять президента Білорусі Олександра Лукашенка.

  • 9 вересня прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував підготовку візиту Олександра Лукашенка до РФ і розповів, чи планують у Кремлі поглинання Білорусі з боку Росії. "Ніяких злиттів, поглинань і так далі бути не може як результат візиту. Це абсолютна нісенітниця", - підкреслив Пєсков.

  • 8 вересня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про готовності продовжити інтеграцію з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти