"Сволочизм і шкуродерня": актриса рознесла режим Лукашенка за побиття людей

11 вересня 2020, 03:37
Силовики у Білорусі влаштували справжній фашизм, вважає Лія Ахеджакова.
Лія Ахеджакова
Народ має право на критику влади - Ахеджакова / Комерсант

Дії співробітників силових структур проти учасників протестів у Білорусі є справжнім фашизмом. Народ має право на критику влади і не повинен піддаватися насильству.

Про це заявила відома російська артистка Лія Ахеджакова в ефірі телеканалу Україна 24.

За її словами, репресії проти білоруського народу викликають справжнє занепокоєння і страх.

"Найбільше я зараз турбуюся, що цих чудових, чудових людей, які мирно виходять, щоб заявити свою громадянську позицію – пхають у в'язниці, ґвалтують, б'ють, труять. Це так страшно", - вважає Ахеджакова.читайте також"Обкурені урки": Лукашенко висловився про побиття у СІЗО на Окрестіна

Більш того, вона акцентувала увагу на тому, що народ повинен мати право критикувати владу, причому масові мирні протести потрібно сприймати адекватно. Білоруси фактично зіткнулися з фашизмом – явищем, в боротьбі проти якого гинули безліч їх співвітчизників під час Другої світової війни.

"Фашизм, який влаштували силовики – це проти цього в партизанських лісах гинули білоруси, проти цієї жорстокості, сволочизму і шкуродерні цієї гинули ті ж білоруси, як і росіяни, як євреї, всі народи в сталінських таборах. Це страшний почерк сьогоднішньої влади. Що вони роблять, на що перетворили країну, мирних людей, які виходять з квітами?!"- підкреслила актриса Лія Ахеджакова.читайте також"Бездоганна служба": Лукашенко нагородив силовиків Білорусі медалями

  • Нагадаємо, ЦВК Білорусі визнав Олександра Лукашенка переможцем президентських виборів в країні, які відбулися 9 серпня 2020 року.
  • Опозиція назвала вибори сфальсифікованими і не визнала перемогу Лукашенка. Альтернативні політичні сили республіки вважають, що вибори виграла Світлана Тихановська.
  • Десятки і тисячі людей вийшли на вулиці Білорусі з вимогою перерахунку голосів або проведення повторних президентських виборів. У країні пройшли страйки.
  • Кульмінація подій сталася ввечері з 11 на 12 серпня. Силовики влаштували масові побиття протестувальників, випадкових перехожих і журналістів. Було затримано близько 7 тисяч осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти