США запроваджують санкції проти близького оточення Лукашенка через сприяння нападу Росії

24 лютого 2022, 22:42
Білорусь все більше покладалася на економічну, політичну і військову підтримку Росії, відзначили в США.
США
США / Reuters

Міністерство фінансів США 24 лютого запроваджує санкції проти 24 білоруських фізичних і юридичних осіб через підтримку і сприяння Білорусії російському вторгненню в Україну.

Про це йдеться на сайті відомства.

Відзначається, що обмеження зосереджені проти оборонного сектора Білорусі і фінансових установ, в яких Білорусь має тісні зв'язки з Росією.

США повідомляють, що в останні роки Білорусь все більше покладалася на економічну, політичну і військову підтримку Росії.

Режим Лукашенка продовжував руйнувати демократію в Білорусі і в цьому процесі все більше підпорядковувався Росії. Пропоновані зміни до білоруської Конституції посилять цю тенденцію і прокладуть шлях для посилення російського впливу в Мінську.

"Казначейство продовжує руйнувати військові та фінансові можливості Білорусі шляхом цілеспрямованих санкцій. Крім того, через взаємозв'язок між двома країнами, дії Мінфіну проти Росії також завдадуть сильного економічного болю режиму Лукашенка",- заявила міністр фінансів Джанет Л.Еллен.

США вводять санкції проти:

  • Віктор Геннадійович Хренін - міністр оборони Білорусі.
  • Олександр Григорович Вольфович - державний секретар Ради безпеки Білорусі.
  • Колишня чиновниця ВР Олександра Зайцев підтримує тісні зв'язки з родиною Лукашенка. Зайцев є власником ТОВ "Сохра" (Сохра), що займається оптовою торгівлею, видобутком золота, просуванням білоруської промислової продукції в Африці і на Близькому Сході.
  • Також були введені санкції проти великих банків Білорусі.

читайте такожДжо Байден розтрощив новими санкціями Росію

Санкції проти Росії за визнання "ЛДНР"

Санкцій проти Москви запровадила Великобританія. Так, введені британцями обмеження торкнулися 5 російських банків і підприємців Геннадія Тимченка, Бориса Ротенберга та Ігоря Ротенберга.

Раніше указ про введення санкцій проти всіх осіб, які будуть економічно співпрацювати з "ДНР" і "ЛНР " підписав президент США Джо Байден.

Глава Білого дому направив листи спікеру Палати Представників і главі Сенату США про підписаний ним указ про санкції проти "ЛДНР".

Запроваджені Байденом санкції проти "ДНР" і "ЛНР" забороняють:

  • інвестиції в "ЛДНР";
  • в'їзд в США пов'язаним з "ЛДНР" особам;
  • імпорт будь-яких товарів, послуг, технологій з "ЛНДР" в США;
  • експорт, реекспорт, продаж або поставка будь-яких товарів, послуг або технологій в "ЛДНР";

будь-яке схвалення, фінансування, сприяння або гарантія з боку громадян США щодо фінансування терористів "ЛДНР", а також передбачають те, що на території США будуть "заморожені" рахунки, майно осіб, пов'язаних з "ЛДНР" (список визначить Міністерство фінансів США).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти