Шойгу зник: міністр оборони РФ уже 12 днів не виходить на публіку

23 березня 2022, 13:17
Крім нього з публічного простору зникли ще низка російських високопосадовців, включно з начальником Генштабу РФ Валерієм Герасимовим.
Шойгу и Герасимов на встерече с Путиным в Москве 27.02.2022
Шойгу і Герасимов / Reuters

ЗМІ помітили, що російський міністр оборони Сергій Шойгу уже 12 днів поспіль не з’являється на публіці. Востаннє у публічному просторі він "засвітився" 11 березня.

Про це повідомили російські журналісти-розслідувачі з видань "Медіазона" та "Агентство", пише BBC.

Шойгу з’являвся у російських новинах 11 березня, коли він зустрівся з турецьким колегою Хулусі Акмаром. У той же день Міноборони РФ розповідало, що міністр оборони країни-агресорки відвідав Центральний військовий клінічний шпиталь імені Мандрика, де вручав нагороди російським окупантам за участь у війні в Україні.

18 березня сайт Кремля розповідав, що Шойгу нібито брав участь у нараді постійних членів Ради безпеки із президентом РФ Володимиром Путіним. Проте жодного фото чи відео з цієї зустрічі не було оприлюднено.

При цьому варто зазначити, що до 11 березня новини, у яких фігурував Сергій Шойгу, публікувалися практично щодня.

В РФ також зникли начальник Генштабу і низка високопосадовців

В Офісі президента України прокоментували таємниче зникнення Шойгу. Радник керівника ОП Михайло Подоляк зазначив, що це "цікавий інформаційний нюанс". Також він звернув увагу, що з публічного простору зник не тільки Шойгу, а й начальник російського Генштабу Валерій Герасимов та низка інших високопосадовців.

"Немає також системних і важливих протокольних заяв інших важковаговиків, включно з головами спецслужб Патрушевим, Бортниковим, Наришкіним. Також зникли з обов'язкових протоколів. Гучніше, ніж зазвичай, мовчать економісти – прем'єр Мішустін, голова ЦБ Набіулліна, міністр Решетніков. Словом, усі намертво зникли навіть із публічного протокольного простору", – написав Подоляк у Telegram.

читайте такожСтратегічно Росія війну в Україні вже програла - політичний експерт Юрій ШуліпаРадник керівника ОП зазначив, що "лишився тільки Лавров" – російський міністр закордонних справ, який і досі намагається довести, що якщо РФ не вбиватиме мирних громадян України, то Європа нібито може задумати погане проти Росії.

Також лишився речник Путіна Пєсков, який досі вірить, що все нібито йде "за планом спецоперації", каже Подоляк.

"Пєсков, який періодично щиро вірить, що все "за планом спецоперації", і тому обов'язково необхідно отримати для РФ п'ятий пакет санкцій із нафтовим ембарго та закриттям світових портів. І класичні російські пропагандисти, які продовжують наговорювати собі на цілком конкретні юридичні претензії "після". Цікава тиша…", – підсумував радник керівника ОП України.

Нагадаємо, очільник російського МЗС Сергій Лавров пригрозив НАТО прямим зіткненням з РФ у разі введення миротворців Альянсу в Україну. Він зазначив, що такі дії НАТО "призведуть до наслідків".

Раніше психіатр і правозахисник Семен Глузман заявив, що Гітлера занапастила пекуча ненависть до євреїв, а Путіна погубить ненависть до українців.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти