Літак з оголошеним у розшук "кухарем Путіна" помітили над Україною

6 березня 2021, 23:15
Літак з Євгеном Пригожиним почав знижуватися над територією Чорногорії.
Путін, кухар
Євген Пригожин (ліворуч) і Володимир Путін / Reuters

Стали відомі подробиці про ймовірне місцеперебування оголошеного в розшук Федеральним бюро розслідувань США російського бізнесмена Євгена Пригожина, якого називають кухарем президента РФ Володимира Путіна.

Пригожина нібито помітили в зоні міжнародних рейсів аеропорту Пулково (Санкт-Петербург), повідомляє Pravda.ru. За даними джерел, підприємець успішно пройшов митний контроль.

Як уточнює Telegram-канал Фаренгейт, Пригожин сів у приватний літак Learjet 60 з розпізнавальним знаком DCOMO. Автори простежили за його маршрутом по сервісу Flightradar, при цьому борт пролетів над західною частиною України.

відео дня
Літак з оголошеним у розшук 'кухарем Путіна' помітили над Україною

У підсумку літак з Пригожиним почав знижуватися над територією Чорногорії. Після перебування на Балканах борт повернувся в РФ

"Ну що ж, саме час підвести підсумки одноденного променаду Пригожина по Європі - Румунія і Україна примудрилися двічі упустити буквально з рук 250 тисяч зелених і витратити стільки ж на заспокійливе. LJ60 повернувся в Санкт-Петербург", - пишуть автори публікації.

Літак з оголошеним у розшук 'кухарем Путіна' помітили над Україною

Євгена Пригожина оголосили в розшук:

  • Раніше Федеральне бюро розслідувань у США оголосило в розшук російського бізнесмена Євгена Пригожина-його називають нібито кухарем президента РФ Володимира Путіна і звинувачують у втручанні у вибори в США 2016 року.
  • За інформацію, яка може призвести до арешту Пригожина, пропонується винагорода в 250 000 доларів.
  • Його розшукують за участь у змові проти США з початку 2014 по лютий 2018 року.
  • Пригожин був основним спонсором Санкт-Петербурзького агентства інтернет - досліджень (IRA) - так званої "фабрики тролів".
  • За даними ФБР, Пригожин контролював операції з втручання в американські вибори шляхом крадіжки особистих даних громадян США і масового створення фейкових акаунтів в соціальних мережах.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти