ФБР оголосило в розшук "кухаря Путіна" та пропонує винагороду

26 лютого 2021, 18:33оновлено 26 лютого 2021, 20:07
Пригожина називають "кухарем Путіна", оскільки він є власником кейтерингового бізнесу, який займається організацією харчування вищих осіб Російської держави.
Путина
ФБР подало в розшук кухаря Путіна / Reuters

Федеральне бюро розслідувань у США оголосило в розшук російського бізнесмена Євгена Пригожина - його називають кухарем президента РФ Володимира Путіна і звинувачують у втручанні у вибори в США 2016 року.

За інформацію, яка може призвести до арешту Пригожина, пропонується винагорода у 250 000 доларів, йдеться в повідомленні на сайті ФБР.

Його розшукують за участь у змові проти США з початку 2014 по лютий 2018 року. Пригожин був основним спонсором Санкт-Петербурзького агентства інтернет - досліджень (IRA) - так званої "фабрики тролів".

За даними ФБР, Пригожин контролював операції зі втручання в американські вибори шляхом крадіжки особистих даних громадян США і масового створення фейкових акаунтів в соціальних мережах. Ці дії були спрямовані на" значну кількість" американців, щоб вплинути на вибори 2016 року.

ФБР оголосило в розшук 'кухаря Путіна' та пропонує винагороду

ФБР нагадало, що в лютому 2018 року Окружний суд округу Колумбія видав федеральний ордер на арешт Пригожина.

Зазначимо, Пригожина називають "кухарем Путіна", оскільки він є власником кейтерингового бізнесу, який займається організацією харчування вищих осіб Російської держави.

Крім того, його називають засновником приватної військової компанії Вагнера. Ця компанія вербує найманців для участі у військових конфліктах на Донбасі, в Сирії, тощо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Колишній Постійний Представник президента України в АР Крим Борис Бабін заявляв про те, що в захопленому Росією півострові заради дачного комплексу для президента РФ Володимира Путіна окупанти знищили житлове селище.
  • "На жаль, серед іншого, спорудження цих дач в селищі Кастрополь призвело до того, що місцеві жителі фактично були позбавлені доступу до моря, до узбережжя", - сказав він.
  • Пізніше журналісти стверджували, що дачу колишнього генсека ЦК КПРС Леоніда Брежнєва, яка розташована в селищі Нижня Ореанда, купили за 450 мільйонів гривень (1,2 мільярда рублів)спеціально для Путіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти