Російський спортсмен обурився відкритим небом над Україною і закликав ввести сили НАТО

5 березня 2022, 12:26
Він звернувся із закликом насамперед до Америки посилити свою військову присутність у регіоні.
Російський спортсмен обурився відкритим небом над Україною і закликав ввести сили НАТО
Каспаров закликав США посилити свою військову присутність у регіоні./ УНІАН

Російський шахіст та опозиціонер Гаррі Каспаров закликав Сполучені Штати Америки збільшити військову присутність у регіоні, щоб зупинити Володимира Путіна.

Каспаров на своїй сторінці у Facebook висловив обурення заявою Північноатлантичного альянсу про те, що вони не хочуть закривати небо над Україною, щоб не вв’язатися у війну з Росією.

"Я закликаю західні країни, насамперед Америку, різко посилити свою військову присутність у регіоні та припинити розмови про те, що військова конфронтація з Росією неможлива. Якщо Путін хоче конфронтації, вона неминуча", – написав шахіст та опозиціонер.

відео дня

За його словами, ресурси НАТО мають бути максимально готовими до будь-яких провокацій Путіна.

"Це може вплинути на генералів, які віддають злочинні накази. Тому що відплата колись там у Гаазі – це одне, а потенційний ризик зіткнутися із силами НАТО зараз через виконання путінського наказу – це зовсім інша історія", – зазначив він.

При цьому Каспаров наголосив, що існує загроза переходу цієї війни в іншу фазу, якщо зараз не протистояти Путіну разом – це загрозу розв’язання у подальшому Третьої світової війни.

"Те, що зараз відбувається – це війна. Це війна економічними та політичними методами. Ви воюєте з Путіним, ви зрозуміли, що його треба добити. Але ви повинні також розуміти, що ця війна може перейти в іншу фазу, тому що загнаний у кут щур може стрибнути", – зазначив він.

Нагадаємо, раніше Україна перехопили розмови деморалізованих російських військових. Солдати РФ під час телефонних розмов з рідними зізнаються, що не хотіли їхати в Україну, проте бояться потрапити у в’язницю за "зраду батьківщини".

Також повідомлялося, що в Росії досі відмовляються говорити про тисячі загиблих під час вторгнення в Україну солдатів. При цьому Комітет солдатських матерів просто "завалений" дзвінками і листами матерів російських військових, які втратили зв'язок з дітьми.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти