У Польщі розповіли, як Росія намагається заблокувати ПДЧ в НАТО для України

18 квітня 2021, 21:31оновлено 18 квітня 2021, 22:10
У Польщі заявили, що Росія використовує війська з політичною метою, щоб чинити тиск на Україну.
НАТО
План дій щодо членства в НАТО / УНІАН

Голова бюро міжнародної політики президента Польщі Кшиштоф Щерський розповів, що Росія намагається перешкодити наданню Україні Плану дій щодо членства в НАТО, в тому числі і за допомогою стягування військ до кордону України.

"Україна намагається отримати на найближчому саміті НАТО План дій щодо членства... зараз Росія намагається зупинити процес відкриття дверей для України в НАТО", — підкреслив Щерський.

Він зазначив, що схожа ситуація була в 2008 році, коли Грузія і Україна намагалися отримати ПДЧ і у зв'язку з цією ситуацією тоді різко зросла напруга на лінії Росія-Грузія.

Він додає, що зараз Росія "використовує війська з політичною метою, щоб чинити тиск на Україну".

Щерський зазначив, що така ситуація "дуже легко може вийти з-під контролю".

"Ескалація в російсько-українському конфлікті підвищує ставки в грі на лінії НАТО-Росія і США-Росія", - зазначили в Польщі.

читайте такожГенсек НАТО висунув вимогу Росії щодо України

Водночас Щерський запевнив, що Польща зараз може вважати себе безпечною, оскільки Варшава має союзницькі гарантії про колективну оборону, а підрозділи країн НАТО дислокуються на території країни.

читайте такожУ США назвали ключовий крок для вступу України до НАТО

Інтеграція України в НАТО - про що раніше повідомляв Главред:

  • Президент Володимир Зеленський 1 лютого в інтерв'ю американським ЗМІ сказав, що в ході розмови з президентом США Джо Байденом він хотів би запитати у співрозмовника про те, чому Україна досі не в НАТО.
  • Глава Офісу президента Андрій Єрмак 5 березня заявляв, що Україна є країною, яка воює і захищає цінності демократії. Київ виконує вимоги Північноатлантичного альянсу, тому має право вимагати інтеграції в НАТО.
  • Президент Зеленський в ході телефонних переговорів з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом зазначив, що вступ України в колективний блок безпеки є єдиним варіантом припинення російсько-українського конфлікту на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти