Путін висунув вимогу щодо Карабаху та призначив зустріч

9 жовтня 2020, 08:29оновлено 9 жовтня 2020, 09:02
Президент Росії поговорив з президентом Азербайджану та прем'єром Вірменії.
Президент РФ закликав припинити бойові дії за Карабах – Путін Карабах новини
Володимир Путін закликав припинити бої за Карабах / Reuters

Російський президент Володимир Путін закликав Азербайджан та Вірменію припинити бої за Нагірний Карабах з гуманітарних причин – для обміну полоненими та тілами загиблих.

Очільник РФ звернувся із закликом припинити бойові дії після телефонних розмов з вірменським прем'єром Ніколом Пашиняном та азербайджанським президентом Ільхамом Алієвим, йдеться на сайті Кремля.

За його даними, Путін також запросив очільників міністерств закордонних справ Азербайджану та Вірменії у п'ятницю, 9 жовтня, відвідати Москву для консультацій щодо конфлікту за посередництва МЗС Росії.

"Після серії телефонних переговорів з президентом Азербайджанської Республіки Ільхамом Алієвим та прем'єр-міністром Республіки Вірменія Ніколом Пашиняном президент Росії звертається із закликом припинити бойові дії, що ведуться в зоні нагірно-карабаського конфлікту...", – повідомили у Кремлі.читайте такожВійна в Карабасі: екс-депутат Держдуми розкрив роль Росії

Путін висунув вимогу щодо Карабаху та призначив зустріч
/ Скріншот з kremlin.ru
  • Нагадаємо, конфлікт через Нагірний Карабах між Азербайджаном та Вірменією триває протягом десятків років.
  • Війна за Карабах перейшла у гостру фазу вранці 27 вересня. Азербайджанська та вірменська сторони звинуватили одна одну у провокаціях, оголосили воєнний стан та продовжили бої.
  • Потім очільник російського МЗС Сергій Лавров під час перемовин з азербайджанським колегою Джейхуном Байрамовим запропонував Росію у ролі посередника в карабаському конфлікті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти