"Поміняти старого і злого царя на молодого і доброго": що в Україні думають про протести в РФ

24 січня 2021, 15:35
Частина українців налаштована не дуже оптимістично - санкції з Росії знімуть, Крим не повернуть.
протести в Росії
23 січня Росію накрили масові протести на підтримку Олексія Навального / Фото Reuters

23 січня Росією прокотилася хвиля масових протестів, які закінчилися жорсткими розгонами активістів. Однак організатори мітингів заявили про підготовку нових народних виступів. Тим часом в Україні гадають, чи закінчаться ці мітинги зміною влади в РФ і чим вони можуть обернутися для України.

Офіційну позицію України щодо подій в Росії озвучили в Міністерстві закордонних справ. Там засудили владу РФ через те, що вони не хочуть "прислухатися до своїх громадян".

"Україна рішуче засуджує насильство проти мирних учасників акцій протесту і затримання представників російської опозиції", - йдеться у повідомленні МЗС в Facebook.

'Поміняти старого і злого царя на молодого і доброго': що в Україні думають про протести в РФ

Екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підтримав протести в Росії та закликав "зруйнувати путінську імперію". На його думку, звільнити опозиціонера Олексія Навального недостатньо.

"Свобода Навального залежить від свободи вас усіх. Вставайте за свободу для всіх (...) Зруйнуйте цю в'язницю. І тоді на свободу вийде не тільки Навальний, але і весь ваш народ", - вважає Яценюк.

'Поміняти старого і злого царя на молодого і доброго': що в Україні думають про протести в РФ

Протести в Росії підтримують не всі. Наприклад, журналіст Єгор Чечеринда вважає, що якщо Навальний прийде до влади, то Росія помириться із Заходом, санкції знімуть і буде реалізовано ще не один проект Північний потік.

"Ви за Росію з президентом Навальним? Тоді чекайте, що з РФ дуже швидко знімуть всі санкції, оскільки "до влади в РФ прийшов дійсно народний і демократичний президент". Втім Крим Україні все одно не віддадуть, тому що "Крим - не бутерброд!",- написав Чечеринда у Facebook.

"Переконаний, що для України значно краще, щоби президентом РФ залишався злодійкуватий і літній, любитель грошей і молодих дівок кагебіст Путін... і спробуйте мені заперечити...",- додав журналіст.

'Поміняти старого і злого царя на молодого і доброго': що в Україні думають про протести в РФ

Волонтер Роман Доник висловив думку, що "Росію врятують лише нещадні бунти з подальшим розвалом на десятки самостійних держав". Він додав, що 70% людей, які вийшли на вулиці російських міст, підтримують анексію Криму, участь РФ у конфлікті на Донбасі та вторгнення РФ у внутрішні справи України.

"Вони хороводять для того, щоби поміняти старого злого царя, на молодого доброго", - вважає Доник.

'Поміняти старого і злого царя на молодого і доброго': що в Україні думають про протести в РФ

Журналіст Айдер Муждабаєв впевнений, що Росію можуть перемогти тільки санкції або окупація, але не Навальний.

"Російський рейх буде знищено не через "чарівника Навального", як нам розповідають місцеві ліберали та місцеві ліваки/инфантили/ідіоти, а лише через максимальний зовнішній санкційний тиск, або через справжню війну, а потім окупацію і примусове роззброєння/розформування цієї останньої імперії", - написав Муждабаєв у Facebook.

'Поміняти старого і злого царя на молодого і доброго': що в Україні думають про протести в РФ

читайте такожНавальному вигідно, щоб його заарештували в Росії - експерт

Блогер Сергій Черкаський вважає, що протести на підтримку Навального насправді були нечисленними, а значить надії на зміну влади в Росії марні.

"Деякі ЗМІ просто лінуються порахувати по головах реальну кількість людей і називають іноді цифри кількості учасників мітингу неправдиві", - написав Черкаський Facebook.

За його підрахунками, по всій Росії на вулиці вийшли не більше 40 тисяч осіб.

"Навіть якщо від цієї цифри не віднімати малоліток, 40 тисяч - це 0,03% від голосуючого населення в РФ. Це при тому, що субота. При тому що Навальний сидить, а відео про Путіна подивилися 70 млн осіб", - зазначив блогер.

"Виходить, що реальна підтримка Навального за фактом 0 (...) Загалом, мій висновок: не бути йому ніколи президентом, народ його не підтримує. Якби в МСК вийшло 100 тисяч, можна було б про щось говорити. Та й взагалі, обговорення Навального, як президента - це дуже смішно, і у мене викликає роздратування. Він нічого з себе не представляє, як політик, і буде за фактом слабкішим навіть за Зеленського", - упевнений Черкаський.

'Поміняти старого і злого царя на молодого і доброго': що в Україні думають про протести в РФ
facebook.com/cherkasskyi

читайте такожПротести в Росії: жінка отримала удар в живіт від копа і опинилася в реанімації

Протести в Росії - про що раніше повідомляв Главред:

  • 18 січня російський опозиціонер Олексій Навальний був заарештований на 30 діб. Його заарештували наступного дня після повернення в Росію та затримання в аеропорту Шереметьєво.
  • Того ж дня Навальний записав відеозвернення, в якому піддав критиці російську владу та закликав росіян вийти на мітинги на його підтримку.
  • 23 січня люди в різних містах Росії вийшли на акції протесту на підтримку Навального. В ході масових акцій протесту було затримано більше двох тисяч осіб.
  • Нові мітинги в Росії пройдуть вже цієї неділі, 24 січня. Організатори протестів повідомили, що акції планується провести в найбільших містах РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти