Полум'я і стовп чорного диму: з'явилося відео падіння військового Як-130 в Білорусі

20 травня 2021, 10:22
Пілоти падаючого літака намагалися катапультуватися і відкривали кабіну.
Як-130 розбився в Білорусі
Момент катастрофи Як-130 в Білорусі / Скріншот

У Мережі опублікували відео, на якому зображений момент аварії військового літака Як-130 у білоруському місті Барановичі.

На записі відеореєстратора, розміщеному в Youtube, видно, що після падіння літака на землі з'явився величезний спалах вогню, а в небо піднявся стовп чорного диму.

Зазначимо, що місце падіння опинилося між будинками в сільській місцевості.

При цьому автор відео падіння літака на ім'я Олександр розповів білоруському виданню Intex-press про те, що залишилося за кадром

Він звернув увагу на траєкторію польоту, ще коли Як-130 був у повітрі: "Бачимо, що літак летить якось під кутом. Я подумав ще, як він вирулить. Потім помітили, як пілоти намагалися катапультуватися, бачили, як вони відкривали кабіну... але це секунди... і — вибух".

До місця падіння водій приїхав одним з перших. У цей час один з пілотів лежав на землі біля будинку: "Ми тільки по шолому визначили, що це пілот. Другого ми не бачили".

Падіння Як-130 в Білорусі:

  • 19 травня у Білорусі під містом Барановичі розбився військовий літак Лідської штурмової авіабази-Як-130.
  • За офіційними даними, під час навчально-тренувального польоту екіпаж знайшов технічну несправність, намагався відвести борт від населеного пункту і катапультувався, коли переконався, що літак не падає на житлові будинки.
  • Пілоти катапультувалися і загинули. В результаті аварії борту загинули майор Андрій Ничипорчик і льотчик Микита Куканенко.
  • Повітряне судно злітало з аеродрому в бік східного мікрорайону і під час зльоту врізалося в приватний будинок, розташований на вул.Рози Люксембург.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти