Жодного слова про Україну: Гарріс дала велике передвиборче інтерв'ю

31 серпня 2024, 00:57
248
Камала Гарріс дала велике інтерв'ю, але не торкнулась питань зовнішньої політики США і не згадала про війну в Україні.
Жодного слова про Україну: Гарріс дала велике передвиборче інтерв'ю
Камала Гарріс / колаж: Главред, фото: Вікіпедія, ВВС

Віцепрезидентка США Камала Гарріс дала велике інтерв'ю в якості кандидата у президенти США. У своєму спілкуванні із журналісткою Гарріс говорила тільки про внутрішню політику країни і не зачепила тему війни в Україні. Повний текст інтерв'ю публікує CNN.

Варто зазначити, що це інтерв'ю було першим дійсно передвиборчим. Крім Гарріс на запитання журналістів відповідав кандидат на посаду віцепрезидента Тім Волз.

відео дня

Журналістка задавала багато запитань, які стосувалися передвиборчої гонки, а також внутрішньої політики Гарріс, в разі, якщо вона стане президентом США.

Що ж до зовнішьої політики, то кандидатка в президенти коротко роповіла лише про можливу війну в Ізраїлі. Більше на подібні теми вона не говорила і не повідомляла свої плани щодо Китаю, Ірану, Росії чи України.

"Я однозначна і непохитна у своїй відданості обороні Ізраїлю і його здатності захищатися. І це не зміниться. (...) Ізраїль мав право - має право захищатися. Але те, як це робиться, має значення. Занадто багато невинних палестинців було вбито. І ми повинні укласти угоду [про мир]. Ця війна має закінчитися", - відповіла Гарріс на запитання про те, чи не вважає вона за необхідне урізати військову допомогу Ізраїлю.

Однак, варто уточнити, що сама журналістка не ставила запитань, які стосувалися б зовнішньої політики кандидатки в президенти. Можливо, саме тому тема Україїни і не ббула зачепленою.

Хто така Камала Гарріс?

Камала Гарріс - американський політик і чиновник. Юрист. Член Демократичної партії США.

Гарріс - 49-й віцепрезидент США. Обіймає посаду з 20 січня 2021 року.

Перша жінка, перший темношкірий політик і перший політик азіатського походження на посаді віцепрезидента в історії Сполучених Штатів Америки.

19 листопада 2021 року Гарріс, поки Байден був під наркозом, у межах закону отримала повноваження президента США на тимчасовій основі. Гарріс стала першою і єдиною жінкою в американській історії, яка пройшла цю політичну процедуру, пише Вікіпедія.

Політика Камали Гарріс щодо України - останні новини

Нагадаємо, 2 серпня Камала Гарріс офіційно стала кандидаткою у президенти США після того, як діючий президент Джо Байден зняв свою кандидатуру с пперегонів.

Раніше стало відомо, що ще один кандидат у президенти Дональд Трамп заявив, що Камала Гарріс напередодні війни в Україні зустрічалась із Путіним і не змогла відговорити його від участі у війні.

Пізніше віцепрезидентка США Камала Гарріс пообіцяла, що у разі своєї перемоги на виборах президента продовжить надавати підтримку Україні та НАТО.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти