Компанії Медведчука будують канатну дорогу між РФ і Китаєм - ЗМІ

17 грудня 2020, 23:58оновлено 24 жовтня 2023, 13:45
Журналісти опублікували відповідне розслідування.
Компанії Медведчука будують канатну дорогу між РФ і Китаєм - ЗМІ
Компанії, пов'язані з Медведчуком і Козаком, будують канатну дорогу між РФ і Китаєм / Фото: скріншот

Компанії, які пов'язують з нардепом від Опозиційної платформи - за життя, кумом президента РФ Віктором Медведчуком і його соратником Тарасом Козаком, будують канатну дорогу між Росією і Китаєм.

Як повідомляється в розслідуванні авторів програми Схема Дорога в Китай, будівництво ведеться в Амурській області.

За відомостями журналістів, будівельним підприємствам місцева влада обіцяє податкові пільги для комерційної діяльності на кордоні РФ і КНР. Власником і директором однієї з компаній числиться Олександр Барімов, де бенефіціарною власницею якої є дружина Медведчука телеведуча Оксана Марченко.

Компанії Медведчука будують канатну дорогу між РФ і Китаєм - ЗМІ
/ Фото: скріншот

Автори розслідування з'ясували, що депутат Козак вказував російську фірму Добробут Інвест як свою власну, її директором був Барімов — уродженець Білорусі, який отримав російське громадянство в 2004 році. Також в будівництві канатної дороги бере участь група компаній Регіон, пов'язана з сім'єю Медведчука. Місцева влада називає її головним інвестором зведення "канатки". Це фірму пов'язують давнім другом Путіна Ігорем Сєчіним.

Медведчук в коментарі журналістам підтвердив, що його брат Сергій співпрацює з зазначеними компаніями. Однак причетність до будівництва канатної дороги в Росії він заперечує.

читайте такожМедведчук і Порошенко створили союз і пішли на Зеленського війною

  • Журналісти проаналізували, які високопоставлені гості прийшли на весілля пасинка народного депутата від опозиційної платформи - за життя Віктора Медведчука, сина від першого шлюбу його дружини Оксани Марченко.

  • Телеведуча, дружина народного депутата і кума президента Російської Федерації Володимира Путіна Віктора Медведчука – Оксана Марченко - купила російську компанію НЗНП Інжиніринг, яка займається будівництвом, інженерними роботами і проектуванням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти