Хакерський удар по США: Трамп вибухнув гнівом через Росію і американські ЗМІ

19 грудня 2020, 19:34оновлено 23 жовтня 2023, 15:08
За словами Дональда Трампа, ситуація в сфері кібербезпеки США знаходиться під контролем.
Трамп
За хакерською атакою на США міг стояти Китай - Трамп / Скріншот YouTube

Американський президент Дональд Трамп не вважає, що Росія може бути причетна до хакерських атак на державні відомства США і звинувачує ЗМІ в нагнітанні ситуації. На думку політика, за кібератакою може стояти Китай.

Чинний глава США стверджує, що преса перебільшує наслідки кібератаки, тоді як влада контролює ситуацію в сфері американської кібернетичної безпеки.

"Хакерська атака набагато серйозніше виглядає в повідомленнях брехливих ЗМІ, ніж насправді. Я був повністю поінформований, і все знаходиться під повним контролем", - написав Трамп у своєму акаунті в мікроблозі Twitter у суботу, 19 грудня.

Хакерський удар по США: Трамп вибухнув гнівом через Росію і американські ЗМІ

Крім того, позиція глави Штатів йде врозріз з повідомленнями американських засобів масової інформації. Політик вважає, що преса постійно згадує про Росію, тоді як за хакерською атакою міг стояти і Китай.читайте також"Не будьте слабкими дурнями": Трамп зробив нову заяву про вибори у США

"Росія, Росія, Росія - це улюблена пісня, коли відбувається що завгодно, тому що ліберальні ЗМІ здебільшого з фінансових міркувань до смерті бояться обговорювати можливість того, що це може бути Китай (а це може бути він!)" - підкреслив Дональд Трамп.

Хакерська атака на США

  • Інформагентство Reuters 13 грудня опублікувало інформацію, згідно з якою хакери з Росії зламали сервера Мінфіну США і Національного управління з комунікацій.
  • У The Washington Post з посиланням на власні інсайдерські джерела вважають, що кібератаку реалізувало угруповання Cozy Bear, пов'язане з російською розвідкою.
  • Передбачається, що ще навесні 2020 року хакери могли отримати відомості з електронного листування американських відомств.
  • За інформацією The New York Times, це одна з найбільших хакерських атак за останні 5 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти