Експерт пояснив небезпеку переобрання Трампа для України

28 вересня 2020, 02:02
Трамп під час другого президентського терміну здатний проводити політику "без гальм", вважає Олександр Потєхін.
Трамп
Трамп позитивно ставиться до Росії - експерт / Reuters

Переобрання Дональда Трампа на пост президента США може стати небезпечним для України. Незважаючи на жорстку політику Вашингтона проти Росії, він, як і раніше, позитивно ставиться до Володимира Путіна і Кремля.

Про це заявив дипломат Олександр Потєхін у ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, під час своєї нової президентської каденції Дональд Трамп зможе проводити більш вільну політику. Він вже не буде так прислуховуватися до фахівців у сфері зовнішньополітичної діяльності.

"Трамп під час першого терміну був обмежений хоча б тим, що йому потрібно було переобиратися. Трамп №2 не матиме цих гальм. Він змушений прислухатися до професіоналів у сфері зовнішньої політики, європейської політики", - вважає Потєхін.

Втім, аналітик додав, що у США дуже ефективно працює державна система, тому Трамп не зможе одноосібно диктувати американський політичний курс виходячи з власних розсудів.читайте такожУ Путіна бояться поразки Трампа і готуються до нового конфлікту з США-Bloomberg

"Зовсім без гальм він залишитися не може, американська політична система дуже вдало створена. Але у нього дуже дивне ставлення до Росії і Путіна, з симпатією, хоча США і роблять кроки, які суперечать інтересам Москви", - підкреслив експерт.

  • Нагадаємо, вибори президента США відбудуться 3 листопада 2020 року. Ключові кандидати виборчої гонки - "демократ" Джо Байден і чинний президент, "республіканець" Дональд Трамп.
  • Раніше Трамп заявив, що він не має наміру мирно передавати владу Демократичній партії. Глава держави запевняє, що вибори він програти не зможе.
  • На думку Трампа, він програє тільки в тому випадку, якщо "демократи" підуть на різні махінації і хитрощі в рамках президентського виборчого процесу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти