"До 1000 ракет": НАТО відповість на масовану повітряну атаку РФ по Україні

3 січня 2024, 19:55
У НАТО вважають, що така закупівля має допомогти союзникам виділити більше власних оборонних систем для України.
'До 1000 ракет': НАТО відповість на масовану повітряну атаку РФ по Україні
НАТО готує відповідь РФ / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

У середу, 3 січня, у НАТО оголосили про сприяння у закупівлі до 1000 ракет Patriot для європейських членів Альянсу. Таке рішення було ухвалене після масованої повітряної атаки РФ по Україні.

"Російські ракети та удари безпілотників по українських мирних жителях, містах і селищах показують, наскільки важлива сучасна протиповітряна оборона. Збільшення виробництва боєприпасів є ключовим для безпеки України та нашої безпеки", - заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє Associated Press.

Як повідомляють джерела видання, Агентство НАТО з підтримки та постачання оголосило про своє сприяння групі країн, серед яких Німеччина, Нідерланди, Румунія та Іспанія, у придбанні ракет Patriot. Сума контракту може скласти близько 5,5 мільярдів доларів.

відео дня

Ця закупівля має допомогти союзникам виділити більше власних оборонних систем для України.

Агентство також заявило, що "інші країни-користувачі, як очікується, отримають вигоду від умов контракту", не уточнюючи деталей.

Нагадаємо, що Росія хоче перетворити країни Балтії та Польщу на сіру зону безпеки НАТО. Країна-агресорка має намір виключити країни центрально-східної Європи з ефективного механізму функціонування НАТО.

Фіцо лякає Третьою світовою, якщо Україна вступить в НАТО. Лідер уряду Словаччини Роберт Фіцо заявив, що ветуватиме вступ України в НАТО, якщо країна отримає запрошення.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти