Байден привітав Україну з Днем незалежності та анонсував нові санкції проти РФ

24 серпня 2023, 15:39
Президент США Джо Байден привітав Україну з Днем незалежності та анонсував нові санкції проти країни-агресора Росії.
Байден, Путін
За словами Байдена, ввечері 24 серпня буде оголошено про нові санкції проти країни-агресора РФ / колаж Главред, фото УНІАН

Влада США разом з іншими країнами світу працюють над тим, щоб притягнути країну-агресора Росію до відповідальності за війну. Про це заявив президент США Джо Байден з посиланням на пресслужбу Білого дому.

За його словами, сьогодні до вечора буде оголошено про нові санкції проти країни-агресора РФ.

"Сьогодні народ України в черговий раз відзначає свій День Незалежності, одночасно страждаючи від тотального настання путінської загарбницької війни за землю і владу. Вісімнадцять місяців українські сім'ї живуть під щоденною загрозою російських ракет і реальністю жорстоких атак. Але народ України відмовився зламатися", - заявив Байден.

відео дня

Як стверджує президент США відважні українці з моменту повноцінного вторгнення РФ захищають свою країну від зазіхань на суверенітет і територіальну цілісність.

"Сполучені Штати будуть продовжувати нашу роботу разом з партнерами по всьому світу, щоб підтримати здатність України захистити себе від російської агресії, відстоювати основоположні принципи Статуту ООН і допомагати українському народу будувати безпечне, процвітаюче і незалежне майбутнє, якого він заслуговує", - додав президент.

Нагадаємо, 19 липня президент диктатор Володимир Путін поставив умову Україні для повернення в "зернову угоду". Він зажадав зняти санкції з РФ і повернути російські банки до системи SWIFT.

21 червня, посли Європейського союзу погодили 11-й пакет санкцій проти Росії. "Сьогодні посли ЄС погодили 11 - й пакет санкцій проти Росії", - йдеться в повідомленні шведського головування в Раді ЄС.

Володимир Зеленський ввів санкції РНБО проти двох сотень людей, пов'язаних з Російською Федерацією. Президент ввів санкції проти 199 громадян РФ і одного українця – колаборанта і зрадника Юрія Черничука, якого загарбники "призначили" новим "директором" Запорізької АЕС.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти