Путін скасував урочисте святкування параду Перемоги 9 травня

16 квітня 2020, 19:41оновлено 17 квітня 2020, 02:22
У Росії в цей день не будуть проводити масові заходи.
Парад Перемоги у Москві
У це складно повірити, але парад Перемоги в Москві скасували / Reuters

Президент Володимир Путін заявив, що у зв'язку з пандемією коронавіруса святкові заходи з нагоди 75-ї річниці перемоги у Другій світовій війні скасовуються, в тому числі 9 травня на Червоній площі не відбудеться парад Перемоги.

"Для підготовки параду 9 травня його підготовка повинна бути розпочата вже зараз, прямо зараз. Ризики, пов'язані з епідемією, пік якої не пройдено, ще надзвичайно високі. Це не дає мені право починати зараз підготовку до параду та інших масових заходів. Тому доручаю міністру оборони, керівникам силових відомств змінити графік і перенести підготовку до військового параду на Червоній площі, парадів в регіонах, відкласти всі масові публічні заходи, заплановані до 75-річчя великої Перемоги", - сказав російський лідер в ході засідання Радбезу РФ.

читайте такожКернес запропонував відсвяткувати День перемоги з фотографіями на балконіЗа словами Путіна, свято відбудеться, але пізніше, коли Росія "змусить відступити загрозу, з якою зіткнулася зараз".

"У нинішньому 2020 році, тим більше що весь рік оголошено в Росії роком пам'яті і слави", - додав президент.

Президент Росії запевнив співвітчизників, що парад Перемоги і хода Безсмертний полк неодмінно будуть проведені.

Як раніше повідомляли іноземні ЗМІ, Міністерство оборони РФ наполягає на проведенні параду Перемоги, незважаючи на прогресуючу в країні епідемію коронавіруса і стрімке збільшення кількості росіян, що заразилися.

Нагадаємо, депутати Держдуми РФ схвалили законопроект, в якому позначена нова пам'ятна дата – 3 вересня 1945 року, як день закінчення Другої світової війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти