Затримання екс-командира Айдара в Греції: з'явилися нові деталі

3 березня 2020, 15:31
Сергія Мельничука доставили в суд міста Салоніки.
Мельничук
Сергій Мельничук затриманий в Греції / УНІАН

Затриманого на кордоні Болгарії та Греції за запитом РФ колишнього народного депутата і екс-командира батальйону Айдар Сергія Мельничука доставили в суд міста Салоніки.

Як розповів директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев, стан здоров'я Мельничука задовільний, він забезпечений усім необхідним.

За його даними, зустріч Мельничука з прокурором поки не розпочалася, оскільки прокуратура при суді міста Салоніки очікує необхідні документи від Національного бюро Інтерполу в Греції.

відео дня

Погорільців пояснив, що позиція сторони захисту грунтується на тому, що, згідно з повідомленням Генерального секретаріату Інтерполу, відомості про розшук Мельничука, розміщені в обліку цієї організації, були заблоковані у зв'язку з перевіркою на відповідність правилам, зокрема, через політичну вмотивованість такого розшуку.

"Зазначене повідомлення Генерального секретаріату Інтерполу було направлено на адресу національних бюро Інтерполу всіх країн-учасниць Міжнародної організації кримінальної поліції", - повідомив представник МЗС.

читайте також"Вбивства в Ростовській області": Мельничука будуть судити в Салоніках

Нагадаємо, Мельничук повідомив про своє затримання 1 березня на болгарсько-грецькому кордоні за запитом Росії. До Греції він їхав з дружиною, яка перебуває на сьомому місяці вагітності, і з дев'ятимісячним сином.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Генеральним секретаріатом Інтерполу після звернення українського бюро Інтерполу, було прийнято рішення про перегляд запиту РФ про оголошення в розшук і затримання Мельничука.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти