Конфлікт у Сирії: Росія попросила зупинити війну, Німеччина кличе всіх на саміт

28 лютого 2020, 14:37
Росія попросила Сирію взяти паузу у бойових діях в Ідлібі для безпечної евакуації поранених, зазначив Лавров.
Сирія
Росія попросила Сирію взяти паузу / Reuters

Очільник російського МЗС Сергій Лавров заявив, що Росія виступає за врегулювання конфліктів в Сирії та Лівії шляхом політичного діалогу, але проти "компромісів з терористами".

Також Лавров повідомив про телефонну розмову президентів Росії і Туреччини в п'ятницю щодо ситуації в Ідлібі.

"РФ виступає за налагодження відкритого діалогу між усіма політичними силами відповідної країни (Сирії чи Лівії - ред.)... І, звичайно, ми виступаємо за те, щоб не було ніяких компромісів з терористами, які підняли голову після вибуху в 2011 році так званої арабської весни", - сказав Лавров, повідомляє ТАСС.

відео дня

За його словами, всі зовнішні гравці повинні співпрацювати для деескалації в Сирії на всіх етапах, а не "коли грім вдарив".

Також Росія попросила Сирію взяти паузу у бойових діях в Ідлібі для безпечної евакуації поранених, додав Лавров.

У той же час Берлін засудив атаки в Ідлібі і закликав Росію відгукнутися на пропозицію проведення саміту щодо ситуації в Сирії в 4-сторонньому форматі (Німеччина, Франція, Туреччина, Росія).

"Федеральний уряд з великим занепокоєнням спостерігає за новою військовою ескалацією на північному заході Сирії і засуджує атаки на підрозділи турецької армії, в результаті яких загинули більше 30 турецьких солдатів і були поранені багато інших", - заявив у п'ятницю на брифінгу в Берліні офіційний представник федерального уряду ФРН Штеффен Зайберт, повідомляє Укрінформ.

За його словами, цей трагічний розвиток подій робить ще більш нагальним припинення вогню в Ідлібі і початок політичного діалогу.

читайте такожАтака ВКЗ Сирії і Росії: Туреччина дала серйозну відсічНагадаємо, раніше в Міністерстві оборони Росії прокоментували атаку турецької конвою в сирійській провінції Ідліб, жертвами якої стали як мінімум 33 військових.

Російське Міноборони заявило, що 27 лютого нібито війська Сирії обстріляли турецьких військових. А турецькі військові перебували разом з бойовиками в районі населеного пункту Бехун в Ідлібській зоні. Хоча нібито не повинні були там перебувати. Мовляв, протягом доби російський Центр примирення ворогуючих сторін "постійно запитував і підтверджував у турецьких колег координати місцезнаходження всіх підрозділів Збройних сил Туреччини, що знаходяться поруч з районами бойових дій терористів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти