Зеленський "зарубив" ідею вступу до НАТО "шматками"

19 грудня 2023, 19:50
Президент вважає такий сценарій "фантастичним", тим більше конкретних пропозицій Україні не надходило.
Зеленський 'зарубив' ідею вступу до НАТО 'шматками'
Зеленський про вступ до НАТО / Коллаж: Главред, скріншоти

Президент України вважає нереалістичним сценарій, за яким Україна вступає до НАТО частинами, за зразком післявоєнної Німеччини. Окрім того, за його словами, жодної предметної пропозиції щодо такого сценарію від жодної країни-члена НАТО не надходило.

"Жодної пропозиції від жодного партнера ми не отримували ... Уявімо, що буде, якщо частина України буде в НАТО. Це високі ризики для нас, бо це значить, що Путін увійде і почнеться війна з НАТО. І ось тут питання, чи будуть вступати країни НАТО боротися за частину української території, яка має якийсь статус в НАТО. Ми ж не визнаємо з вами території, які окуповані, російськими ... Мені здається, що це фантазія", - наголосив президент.

відео дня

В Україні хочуть мобілізувати 500 тисяч людей

Генштаб та главком Валерій Залужний пропонував мобілізувати додаткових 400-500 тисяч людей, заявив Зеленський.

"Це дуже серйозна цифра, я сказав, що мені треба більше аргументі. Тому що це питання людей, справедливості, обороноздатності і фінансів. Що стосується людей, мені потрібна конкретика, що буде з мільйонною армією, що буде з хлопцями, хто кожного дня там… Якщо є питання ротаційні, питання відпусток, то має бути комплексний план", - зазначив він.

Президент заявив, що скорочення військової допомоги вплинуло на південну операцію в 2023 році.

"Ми не контролюємо небо. У нас немає достатньої кількості відповідної амуніції. Але це не говорить про те, що ми не знайдемо вихід або вже не знайшли... Але для цього нам потрібна справді підтримка, бо деяких речей з амуніції у нас просто немає. Ми працюємо над цим", - сказав Зеленський.

Інші новини про Зеленського:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти