Заробітчани з України стикаються з проблемою отримання медичної допомоги за кордоном

23 вересня 2021, 14:04оновлено 23 вересня 2021, 14:41
Найбільше роботодавець економить на тих, кого працевлаштовано на неофіційній основі.
Лікар
Черга до лікарів за кордоном для заробітчан може затягнутися на декілька місяців / Pixabay

Вирушаючи з України на заробітки за кордон, українці змушені стикатися з проблемою отримання медичної допомоги. Потрапити на прийому до лікаря стає складним завданням, а приватна медицина залишається дорогою. Навіть страховка не є гарантією того, що людина вчасно отримає медичну допомогу.

Як повідомляє 5 канал, в українців, які працюють за кордоном, є страховка, проте навіть за наявності поліса черга до лікарів може затягнутися на декілька місяців.

"За фактом виходить, що медобслуговування безкоштовне, але коли ти не отримуєш його вчасно, ти змушений за нього платити", - сказав працівник Андрій Зеланс.

відео дня

У сюжеті йдеться про те, що українські заробітчани через економію на харчуванні та медичні послуги, ще більше ризикують захворіти. Роботодавці в таких умовах економлять на тих, кого працевлаштовано неофіційно.

За словами Віталія Михайлова, керуючого партнера рекрутингового агентства, роботодавець в такій ситуації економить, перш за все, на податках. Якщо працівник не оформлений офіційно, за нього не потрібно платити.

"А більше - умови праці - спецодяг, приміщення: якщо це склад, то він може бути неопалювальний. Працювати під час температури +3 градуси – це некомфортно. Знову ж таки: житло, харчування, медична страховка...",- підкреслив Михайлов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українських заробітчан попередили про погіршення епідемічної ситуації за кордоном, пов'язаної з пандемією COVID-19.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти