Закрити метро, зупинити наземний транспорт: Степанов оцінив найгірший сценарій карантину

14 листопада 2020, 21:10оновлено 14 листопада 2020, 22:59
Українська економіка не витримає повного локдауну, підкреслив Максим Степанов.
Метро, карантин
Метро в Україні працює в період карантину / УНІАН

Запровадження карантину вихідного дня суттєво зменшить навантаження на медичну систему України.

Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив під час брифінгу, трансляція якого велася в Facebook МОЗ.

Він підкреслив що українська економіка не витримає повного локдауну.

"Транспорт і метро - це критична інфраструктура і ми не можемо його зупинити, адже це призведе до повного локдауну. Тому треба знайти інше рішення. Ми його знайшли - це карантин вихідного дня. Це рішення приймалося з урахуванням порад наших епідеміологів. Вони чітко сказали, що навіть такий жорсткий карантин в один день вже зменшує кількість хворих, тому що люди між собою не контактують", - сказав міністр.

Степанов пояснив, що при цьому транспорт і метро будуть працювати, оскільки це критична інфраструктура, яку не можна зупиняти.

читайте такожСтепанов заговорив про локдаун і попередив про катастрофу з COVID-19"Якщо ми будемо зменшувати поширення хвороби хоча б на ці два дні - суботу та неділю, коли більшість українців відпочивають, щоб вони просто залишалися вдома, щоб нікуди було їхати, крім продуктового магазину або аптеки, то ми істотно зменшимо навантаження на нашу медичну систему. Як наслідок - люди будуть менше хворіти", - вважає міністр.

При цьому Степанов зазначив, що карантин вихідного дня вводили і в інших країнах, наприклад, в Ізраїлі, що допомогло знизити рівень захворюваності.

Карантин вихідного дня:

  • 11 листопада Кабмін прийняв рішення про введення в країні з 14 по 30 Листопада карантину вихідного дня. Він діятиме з 00.00 суботи до 00.00 понеділка.
  • Зокрема, у вихідні дні з обмеженнями, передбаченими в будні дні, додатково заборонена робота кафе і ресторанів (за винятком послуги "на винос"), роботу ТРЦ, інших розважальних закладів, фітнес-центрів тощо.
  • Дозволено працювати тільки продуктовим магазинам, аптекам, ветаптекам, медустановам, АЗС.
  • В Україні 13 листопада було зареєстровано 12 тисяч 524 нових випадки COVID-19, що стало черговим антирекордом. За весь час пандемії в країні-19 захворіли 525 тисяч 176 осіб, померли - 9 тисяч 508.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти