Викликало паніку в росіян: Ігнат прокоментував появу фото з "українським" F-16

11 лютого 2024, 18:58
Юрій Ігнат прокоментував появу в соціальних мережах фото українського пілота на фоні винищувача F-16 з українськими розпізнавальними знаками.
Викликало паніку в росіян: Ігнат прокоментував появу фото з 'українським' F-16
Ігнат прокоментував фото F-16 з українськими розпізнавальними знаками / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, Голос Америки

Опубліковане фото винищувача F-16 з українськими розпізнавальними знаками викликало занепокоєння у російських окупантів. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, у випадку появи винищувачів F-16 в Україні вони стануть головною ціллю для російських ракетно-дронових ударів.

"Тому маємо зробити все, щоб інфраструктура, яка готується, повірте, була адаптована. Тому що зробити капітальною її це не дуже простий процес. І особливо, коли ми знаходимося під щоденними обстрілами. Тому адаптація інфраструктури відбувається, пілоти навчаються. Інтерв’ю ви бачили, нашого Фантома, і фото таке цікаве зробив зі знаками. Тут обговорюють, справжні вони чи ні. Давайте подивимося, що, і ми вже бачили, що росіяни кажуть, хай трішки понервуються", - сказав Ігнат.

відео дня

Крім того, він додав, що отримані від західних партнерів літаки, які будуть в України будуть мати українські розпізнавальні знаки та відповідні бортові номери.

Водночас, на уточнююче запитання журналіста про те, чи справді винищувач F-16 на опублікованому фото розмічений згідно з українськими стандартами Юрій Ігнат зазначив: "Я ж кажу, я хотів би залишити це на розсуд російських пабліків".

Передача літаків F-16 Україні

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, Україна очікує отримати 24 винищувачі F-16 від Нідерландів, замість раніше обумовлених 18-ти. Про це повідомило Міністерство оборони Нідерландів.

Західні партнери постачатимуть Україні винищувачі F-16 разом з ракетами, які мають дальність польоту від 300 до 500 кілометрів. Цей крок сприятиме досягненню більших успіхів на полі бою та звільненню територій. Про це заявив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Зараз західному світу не доцільно поставляти в Україну винищувачі F-16, оскільки це може привести до їх знищення ворогом. Як зазначив речник Повітряниз сил ЗСУ Юрій Ігнат, спочатку необхідно підготувати інфраструктуру.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти