"Вся армія РФ воює тут": Буданов висміяв російські міфи про "ескалацію"

15 вересня 2024, 16:18
839
Глава ГУР поставив під сумнів можливості РФ допомагати країнам і групам на Близькому Сході для ескалації.
Кремль, Путін, Кирило Буданов
Кирило Буданов оцінив імовірність нової ескалації Кремля / Колаж: Главред, фото: УНІАН, сайт Кремля

У країни-агресора РФ відсутні можливості будь-якої ескалації в той час, поки вона веде загарбницьку війну проти України, заявив глава Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

"Я всі ці міфи про ескалацію чую з 2014 року. Що таке ескалація, коли ми ведемо повністю конвенційну, загальновійськову війну? Абсолютно всі типи озброєння, які тільки існують у світі, вже використані", - сказав він на 20-й щорічній зустрічі YES у Києві.

При цьому глава ГУР відкинув серйозність висловленого припущення, що Путін надасть набагато більше допомоги країнам і групам на Близькому Сході для ескалації.

відео дня

"Чим же він допоможе, коли він сам просить допомоги в інших? Чим він глобально допоможе? Так, можна відправити підрозділ спецпризначення, немає проблем. Можна передати, там, 50 ПЗРК, наприклад. Але що далі? Усе воює тут, уся російська армія, усе, що виробляється, прямо з конвеєра прямо йде на фронт. Усе, що вони закуповують - до речі, їм ніхто нічого безкоштовно не віддає - усе йде на фронт. Чим вони допоможуть?" - пояснив він.

Водночас Буданов додав, що росіяни "глобально вони не можуть нічого вдіяти, поки триває війна в Україні".

Хто такий Кирило Буданов

Кирило Буданов (нар. 4 січня 1986, м. Київ) – український воєначальник, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, генерал-лейтенант.

З 2014 року брав участь у російсько-українській війні, зазнав кілька поранень. У 2018-2020 роках виконував спеціальні завдання, інформація про які засекречена.

У середині 2020 року став заступником директора департаменту Служби зовнішньої розвідки України, а невдовзі очолив Головне управління розвідки Міністерства оборони України, пише Вікіпедія.

Раніше Буданов висловився про ймовірні терміни завершення війни. Серйозні економічні та соціально-політичні проблеми в Росії можуть загостритися з середини 2025 року, заявив керівник ГУР.

Нагадаємо, раніше Буданов назвав одну з найбільших проблем на фронті. Російські окупанти дуже просунулися у виробництві ракет "Іскандер", яке стало "масованим". Але найбільша проблема полягає в іншому.

Як повідомлялося раніше, Кирило Буданов заявив про те, що РФ зупинила наступ майже на всіх ділянках фронту. Росіяни за всяку ціну намагаються показати, що вони досягають своєї мети, зазначив глава ГУР.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти