ЗСУ успішно контратакують, проте загроза Києву зберігається – Міноборони Британії

29 березня 2022, 10:29оновлено 29 березня 2022, 14:55
Контратаки українських захисників в Ірпені, Бучі та Гостомелі британська розвідка називає успішними.
ЗСУ успішно контратакують, проте загроза Києву зберігається – Міноборони Британії
ЗСУ успішно контратакує, проте загроза Києву зберігається – Міноборони Британії/ Фото Reuters

У британському Міноборони назвали успішними локальні контратаки української армії на північ від Києва, зокрема в Ірпені, Бучі та Гостомелі. Російських загарбників вдалося відтіснити з декількох позицій.

Проте в британському оборонному відомстві наголошують, що окупанти все ще загрожують Києву. Про це в Міноборони Британії кажуть, опираючись на дані власної розвідки.

"Водночас Росія все ще становить значну загрозу Києву через свої ударні здібності", – йдеться у повідомленні.

Також у відомстві зазначили, що російські окупанти продовжують наступати на Маріуполь, проте центр міста лишається під контролем захисників України.

На інших напрямках росіяни намагаються втримати свої позиції, і при цьому пробують перегрупувати та реорганізувати свої сили, кажуть в Міноборони Великої Британії.

Контратаки ЗСУ під Києвом

Раніше повідомлялося, що ЗСУ розбивають окупантів РФ під Києвом. У напрямку Ірпеня відкинуті ворожі війська. При цьому російські загарбники проводять маневри на північно-західному напрямку і намагаються вийти на ділянки, щоб загрожувати Києву.

Також 28 березня українські військові звільнили Ірпінь від російських загарбників. Проте, як повідомив міський голова Ірпеня Олександр Маршушин, зараз цивільним не можна повернутися в місто, оскільки це небезпечно.

Після цього президент України Володимир Зеленський подякував ЗСУ за звільнення від російських окупантів міста Ірпінь. У новому зверненні Зеленський розповів, що загарбників відтісняють від Києва.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти