Військовий експерт пояснив, що стримує РФ від широкомасштабного наступу на Україну

6 вересня 2021, 05:28
Посилення військових дій на Донбасі може початися вже з наступного тижня, не виключив Олег Жданов.
ОБСЄ
/ АіФ-Україна

Відмовою продовжувати мандат ОБСЄ на кордоні Донбасу РФ пішла на шантаж для того, щоб змусити міжнародну організацію натиснути на Україну в плані ведення переговорів в рамках Тристоронньої контактної групи безпосередньо з Донецьком і Луганськом.

Як пише військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов у матеріалі на Главреді, відмова РФ також може бути пов'язана і з недавнім візитом Володимира Зеленського в США і його зустрічі з Джо Байденом.

"Зараз обстріли, які активізувалися в кінці серпня, йдуть на спад. Але цілком можливо, що посилення військових дій може початися вже з наступного тижня, з початком політичного сезону в Україні, з відкриттям сесії Верховної Ради. Причому на відкриття української сесії вони можуть завдати нам втрати, тим самим нагадуючи, що Україні необхідно виконувати Мінські угоди в трактуванні РФ", - підкреслив він.

відео дня

Експерт зазначив, що Росія може приурочити свої військові навчання з Білоруссю до посилення конфронтації, оскільки ці навчання більше спрямовані проти Заходу, ніж проти України.

читайте такожРосія "застопорила" ОБСЄ на Донбасі: чи чекати наступу

"Єдине, що поки рятує Україну - те, що сьогодні Росія не може проводити широкомасштабних військових дій на українській території. Тому що якщо Росія зробить які-небудь дії наступального характеру, то ні Німеччина, ні Франція вже не зможуть заперечувати того, що в Україні йде війна з Російською Федерацією", - додав Жданов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти